Új hozzászólás Aktív témák

  • zharkanyi

    tag

    válasz kengyel #16426 üzenetére

    Tökéletes a GPS pontossága? Lehet autós navigációhoz igen, illetve a többi telefon szintjét is tudja, de nyomvonal rögzítéskor sajnos komoly problémák vannak (már ha kellene a 3-4-5 méteres pontosság).

    Korábban már írtam az ügyben, de nem született megoldás:

    Egy Samsung Galaxy S7-en futtatott Locus Map Pro-val trackelek, rögzítek GPS nyomvonalakat.
    Térképet rajzolok a rögzített adatok alapján és ehhez elengedhetetlen a pontos GPS track. A megfelelő pontosságú track azonban egész egyszerűen bizonyos idő elteltével pontatlanná válik. Egy telefon újraindítás megoldja a problémát és ezt követően újra pontos a nyomvonal.
    Egy ortofotóról átrajzolt kmz fájl (65mb) van alaptérképnek behívva. Erre gyönyörűen ráfekszik kezdetben a track, az a kb. 3 méteres pontosság, amit a Locus ír úgy gondolom megvan. Nekem ennyi elég is lenne. Csakhogy változó idő után (5-30 perc) a track leugrik az útról és valamilyen irányba 20-30 méterre attól párhuzamosan fut. Továbbá már nem annyira szépen simul, hanem sokkal "göcsörtösebb". A telefon újraindítás mindig segít, tehát nem a terepviszonyok, vagy a GPS pontosság a probléma.
    Ami bennem felmerült, mint a hiba lehetséges oka: AGPS, telefon memória, android energiatakarékos mód
    Elég zavaró probléma, mert a legtöbb helyen nem tudom, hogy épp pontosan mérem fel a dolgokat, vagy 20-30 méter csúszással.
    Valaki tapasztalt már hasonlót? Mit javasoltok?
    Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák