Új hozzászólás Aktív témák

  • pasztid

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy érdekes esetet írok le nektek, ami a napokban történt velem és az S6--tal.

    Kb. egy hónapja vettem egy Superphone nevű boltban, teljesen újonnan, becsomagolva, minden érintetlenül rajtra. Nem is volt vele semmi gond, kiváló telefon.

    Szombat délután gondoltam töltőre rakom a telómat, mert 13 % körül volt és épp készültem elmenni itthonról, mondom a gyorstöltésnek hála 1 óra alatt bőven feltölt. Bedugtam a töltőt és nem történt semmi. (Azt tudni kell, hogy a kábelt nem a samsungosat használtam, hanem az xperia Z-m kábelét, mert annak feje befért az akkori tok által hagyott usb aljzatba, de nem volt vele semmi gond az elmúlt hónapban.) Mivel nem kezdett el tölteni újra bedugtam és újra és újra, természetesen eredménytelenül.
    Gondoltam újraindítom (ezt később még megtettem párszor) de ez sem hozott eredményt.

    Elkezdtem nézegetni a kábelt, az aljzatot, hogy nem sérült-e, kipróbáltam a samu és a sony kábelével is, de semmi és érdekes dolgokat vettem észre:

    - a kijelző képe mintha elmozdult volna. Ez helyrejött, mikor hátteret cseréltem és kikapcsoltam a mozgó háttérkép effektet, mindenesetre érdekes volt. (lásd lent)
    - a kijelző főképernyője mindenfelé forgott, ahogy fordítottam a telefont (pedig nálam az automatikus elforgatás mindig ki van kapcsolva, de ha nem lenne sem lenne szabad mozognia a főképernyőnek szerintem).
    - megpróbáltam rádugni a laptopomra és ott is izgalmas dolgokat produkált. Ha pedugtam az usb kábelt nem írt ki semmit, ha kihúztam akkor kiírta, hogy a dokkoló csatlakoztatva (pont, mikor kihúztam belőle mindent, wtf).

    Az eredmény az lett, hogy egy factory resetet kapott és azóta nem produkált hasonlókat, viszont a gyorstöltés azóta sem működik. Legalábbis eddig kiírta aktív képernyőnél is, hogy gyorstöltés (néha nem reagálta le rögtön), most már csak szimplán vezetékes töltést ír.

    Nem tudom előfordult-e valakinél ez, esetleg mit gondoltok, mi lehet az oka?

Új hozzászólás Aktív témák