Új hozzászólás Aktív témák

  • laci0530

    senior tag

    Kicsit így estére volt időm jobban meghajtani a harmadik napos telefont. Azt vettem észre már tegnap, hogy eléggé melegszik a kamera körüli részen az arrafelé elhelyezett proci miatt és az akksi is kb. olyan merülést produkál, mint az S III-am a másfél éves sajátjával.

    No, mivel ez nem f@sza, kicsit belemélyedtem a futó folyamatokba, konkrétan az IndexService alkalmazás zabálta két pofára az akksit (szó szerint, többet harapott bele, mint a kijelző, első helyezett fogyasztó volt a maga negyvenvalahány százalékával).

    A miértje a dolognak (itt csak említés szintjén volt érintve a téma a topicban, ezért írom le bővebben - megelőzendő a keresgélést a neten -, mert láttam ma is, hogy többen beruháztak a készülékre és a napokban kapják majd meg, vagy már épp frissiben nyúzzák, mint én): a nagyobb kapacitású micro sd kártyák, amelyeken már az első behelyezés előtt nagyzámú, más forrásból származó fájl van, feladják a leckét az indexelő alkalmazásnak, ami folyamatosan pörgeti a processzort.

    A végleges megoldást azt hozta el (előtte többször is eredménytelenül próbáltam az alkalmazás kényszerleállítását), hogy a micro sd kártyáról kártyaolvasóval a laptopomra másoltam mindent, majd a micro sd-t a telefonba visszahelyezve azt a Note-tal formáztam meg. Ezután a szükséges fájlokat adatkábelen töltöttem vissza a telefonban lévő micro sd-re, így (a 64 gigás kártyára kb. 20 Gb-ot másoltam vissza) az indexelés kb. másfél perc alatt le is futott, azóta a telefon erősebb multitasking mellett nem is langyos, az akksi merülése is beállt egy nagyon kellemes, normális szintre.

    A másik dolog, aminek eléggé örülök: az S III-ban custom kernelt használtam Boeffla sound engine-nel, és veszett jól szólt (bár nyilván nem beats fülessel nyomattam a fejembe a flac zenéket, tehát a telefon nem céleszköz mivoltához képest). Azt kell mondjam, a Note 3 nem okozott csalódást ezen a téren sem, most éppen a JetAudio alkalmazást szabtam testre, és közel olyan eredményt produkál, mint az S III a Boeffla sound + PowerAmp párossal.

    Szóval, aki a Wolfson DAC hiánya miatt nem feltétlenül Note irányban gondolkodik egy esetleges váltáson, jó eséllyel mégsem éri komolyabb csalódás a hangzás terén sem, ha a Note 3 mellett dönt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák