Új hozzászólás Aktív témák

  • Levente

    aktív tag

    válasz #02119936 #6158 üzenetére

    Bizony, régen tanultam fizikát, csakhogy nálam meg is maradt valami...

    Azt azért szeretnéd te is (csak még nem tudsz róla ;o) ), hogy ne töltse az akksidat 5 voltra...

    A Li-ion akksik kb. 3,6-4,2V tartományban müxenek, a Note II esetén meglepően ennél egy-két tizeddel mindkét irányban szélesebb tartományban, erről valahol már volt is szó. Remélhetően nem baj, higgyük el bátran, hogy értik a dolgukat Samsungnál, ugyanis így van.
    Ha esetleg nem világos, a magas értéken van teljesen töltve és az alacsonyon van a nulla százalék. Ami nem valóban teljesen kimerült akksit jelent, hanem a Li-ion technológia ismeretében kijelölt, az akksi számára egészséges minimum szintet. Ezen szinteket vezérlik az elektronikák.

    Az 5V lenne a végzetes... hála az elektronikának, nem kapnak annyit... és ha az elektronikán múlik, akkor mélymerülés sincs, ami szintén árt ezeknek, míg a NiCd és NiMh esetén kifejezetten hasznos volt.

    Hogy megpróbáljam érzékeltetni egy ilyen PowerBank működését: hasonlít a kancsó és a pohár esetére, az energia áttöltődik a pohárba... Nem teljesen jó a hasonlat, mert akku esetén csak addig van energiaáramlás, amíg ki nem egyenlítődik a kettőben a tárolt energia szintje.

    Az okos levezetéseket, melyek szerint szar a Samsung porszívója, mert neked leégett, így tehát tud a Samu szart csinálni, tehát a mobil akksija is lehet szar, kifejezetten imádom, komoly hozzáértést tükröz, már megbocsáss...

    [ Szerkesztve ]

    [4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Új hozzászólás Aktív témák