Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    Sziasztok

    Olvasgatom a fórumot és napok óta ismétlődő kérdések, hogy milyen az ACE, jobb-e mint ez meg az a másik telefon, mik a hibái, meddig bírja az akksi, stb.
    Ezeket a fórumon már rengetegszer megírták, tehát az újak kedvéért összefoglalom:

    - Az ACE a felső kategória (SGS, Milestone, HTC komolyabb telói) alatt ára és tudása alapján az egyik legjobb választás LEHET annak, akinek tetszik és bejön. (A legújabb kétmagosok meg már egy újabb szint, de az eddigi leírások alapján még kevés olyan program van, ami kihasználná a tudásukat.) A telefonválasztás ízlés kérdése is, ezért javaslom, hogy menjetek be egy boltba, vagy szolgáltatóhoz, ahol meg lehet nézni, fogni, kipróbálni a hasonló tudású és árú típusokat, majd azután válasszatok. Ezen a fórumon leginkább mindenki az ACE-t fogja ajánlani, hiszen az itt megfordulók döntő többsége azt vett és nagyobbrészt meg is vannak elégedve vele. A hardveres része és a kivitelezése is korrekt, én speciel kategóriája egyik legjobbjának tartom (800 MHz proci, Adreno 200 GPU, 3,5"-os GorillaGlass jól működő kapacitív kijelző, melynek felbontása nem nagy, 320x480, de nemrég még ilyennek is örültünk volna a korábbi mobilokban), a belső memória viszont lehetett volna több.
    Ha valakinek sok pénze van, akkor van jobb, de nem annyival, amennyivel drágább. Mindennapi használatra az ACE tökéletesen megfelel. Ha meg extra igények vannak, azokért sajnos többet kell fizetni, olyan nincs, hogy egy telefon tökéletes, mindenre jó és még olcsó is, sajnos :-(.

    - Természetesen vannak hibák, de nem igazán komolyak és nem mennek igazán a napi használat rovására, persze ez attól is függ, ki miként és elsősorban mire használja. Miután az ember fia felrakja rá azokat a szoftvereket, melyeket kisebb-nagyobb rendszerességgel használ, nem igazán kell babrálni vele. Sok problémát a nem megfelelően megírt és feltelepített programok összeakadás is okozhat. A wifi probléma talán az egyetlen komolyabb gond 2.2 alatt, de pl. én is szoktam használni és nekem még nem fagyott le.
    Van még a vezetékes headset probléma, mivel nem adnak hozzá, és amiket én is próbáltam eddig, nem működött a gomb rajta, más a bekötése a telefonnak. hogy ez miért jó a gyártónak, nem tudom, de ez van. Az előbb is kérdezte valaki, én is érdeklődnék, hogy talált-e már valaki hozzá olyan típust, ami jól működik vele?

    - Az eredeti 2.2 Android Froyo sem egy rossz szoftver, és nem kell azt hinni, hogy majd a 2.3-al tökéletes lesz az ACE, annak is lesznek hibái. Így volt ez más telefonokon is, amelyeken az 2.1 után vártuk a 2.2-őt és jobb is lett, de annak meg más hibái voltak. Mindig lesz újabb jobb android verzió, mivel elég gyorsan fejlesztik a Google-nál, de egy adott típusú telefon jellemzően max. egy frissítést kap, utána másikat kell venni, ha még újabb android kell. Én még tökéletes okostelefont nem láttam, mindig van valami, ami nem kerek benne. Kérdés, hogy ki mit tud elviselni.
    Hivatalos 2.3 nincs még rá, ezért KIES-en nem is lehet erre frissíteni. Vannak a smafirmware.com-on 2.3-as nem hivatalos ROM-ok az ACE-re, azeket az Odin programmal lehet feltenni, erről sok leírás volt ezen a fórumon is és még sok helyen a neten.
    Állítólag lesz rá hivatalos 2.3, de hogy melyik szolgáltatónál pontosan mikor, azt nem tudni.
    Amúgy is javaslom a KIEST elfelejteni, mert nagy, buta és bugos. Én pl. a MyPhoneExplorert használom WiFi-n a PC szinkronizálásra, ingyenes és jó (kábelen is megy).

    - Az akksi üzemideje nagy részben a használati szokásoktól függ, minél több játék, 3G, WiFi és GPS, annál hamarabb lemerül. Ha meg van hajtva intenzíven, jó ha egy napot kibír (nem 24 órát, hanem reggeltől estig), ha meg inkább csak telefon, e-mail szinkronizálás kis net és WiFi, akkor 2-3 napot is elmegy. Az akku teljes kapacitása több töltés után áll be, eleinte kevesebbet bír. Ami fontos, nem szabad hagyni teljesen lemerülni, nem véletlenül 15%-nál szól, hogy töltőre kell tenni. Nekem volt, hogy majdnem 4 napot is elment, ilyenkor kevés 3G és WiFi volt, javarészt csak telefonnak használtam normálisan, nem órákat beszélgetve rajta, de azért engem is sokan kerestek és én is hívtam rajta. Szóval ez nagyon relatív, nem is lehet rá egzakt választ adni, hogy pl. mindig 2 nap az akku üzemideje.

    - Mivel viszonylag kevés a belső memória és a 2.2 Froyo és tudomásom szerint a 2.3 Gingerbread alatt is vannak olyan programok, amik nem az SD kártyára települnek, használni kell a Move2SDEnabler programot a marketről. Persze ehhez root jog kell, de nem kell tartani a rotolástól, két perc alatt megvan és vissza is állítható később, ha nem kell, vagy gariba vissza kell vinni a készüléket. Én miután megvettem, először rootoltam a SuperOneClickv1.9-ShortFuse programmal, majd feltettem a Move2SDEnabler programot, beállítottam, hogy mindent tegyen az SD-re és csak utána kezdtem el telepíteni rá a többi programot. Ami nem megy SD-ről (főleg widgetek), az hamar kiderül és akkor az alkalmazáskezelőben vissza lehet tenni a telefon memóriájába gond nélkül és már jó is lesz. Ezzel a megoldással nem kevés programot feltelepítve (játékokat is) jelenleg 75,92 MB szabad belső memória van a telefonomban.

    Remélem ezzel a kis összefoglalással sikerült segítenem.

    Végül még egy javaslat az újaknak. Ha pár oldalt visszaolvasnának a fórumon, akkor nem lenne tele a fórum ugyan azon kérdésekkel két oldalanként. Én is így tettem, mikor elkezdtem tervezni az ACE vásárlását (én pl. elolvastam elejétől a fórumot, pedig már akkor sem volt rövid).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák