Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz - = Zk = - #30936 üzenetére

    "max 50-60 megásak"
    Az már bőven elég. Van még jónéhány dolog, ami szintén a data partíciót használja, és nem linkelhetők. Pl. a telepített alkalmazások adatai, SMS-ek, satöbbi.
    Én pl. amíg a link2sd-t használtam, időnként belefutottam abba, hogy ha sok appot akart egyszerre frissíteni, vagy peidg 0-ról telepítés után raktam fel 10-20 appot (és hiába volt az auto linkelés bekapcsolva), egy idő után rinyált, hogy elfogyott a hely.
    Ezen csak egy olyan ROM segít, ami a /data partícióba felmountolja az sd-ext partíciót, és így a gyári 178 mega helyett 512MB, 1GB, 2GB, annyi helyed lesz, amennyit akarsz. 512 szinte mindíg elég.
    Ilyen ROM pl. az xperion v5, de az xda developersen is rengeteg ilyet lehet találni. De csak CM7 alapú ROM-okhoz érdemes ilyet használni, mert a CM10 alatt irgalmatlanul belassul tőle (még a CM10-nél is sokkal jobban) a telefon. Ott csak a link2sd működik elfogadható sebességgel. Illetve, hogy pontos legyek, aki ért hozzá, az biztos össze tudja úgy variálni, hogy menjen normálisan, de én nem erőltettem a dolgot, többedik cm10-es nekifutás után is visszatértem az xperion 5-höz.

    Ott pl. így néz ki a tárkihasználtság. Sokkal jobban néz ki, hogy az 500-ból 320 szabad, mint hogy a 178-ból kettő :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák