Új hozzászólás Aktív témák

  • pergera

    újonc

    válasz Neil Watts #12161 üzenetére

    Sokáig kerestem, de nem találtam. Miele van újonnan 1 misi felett amin van meleg bekötés is. Angliában találtam 200k körül de azt még ide is kellett volna szállítani. A típusra már nem emlékszem, egy itt nem túl ismert angol gyártó volt.

    Akkor éri meg ha olcsóbban "gyártod" a meleg vizet mint a mosógép. Hőszivattyú, napkollektor, távhő, rezsi csökis gáz, stb. és kvázi rögtön jön a falból a melegvíz és nem kell fél percig engedni. (Melegvíz keringetéses rendszer vagy ott a hmv tároló 50 centire). Simán melegre kötni nagy pazarlás meg gyűröttebb is lesz a ruha a melegvizes öblités miatt. Meg ugrott a sima hidegvizes mosás opció.

    Ha ezek a feltételek fennállnak akkor 3 lehetőség van. 1) leadod a rendelést a mielére ;] 2) barkácsolsz kicsit :DD
    3) elöltöltőst kézzel eteted minden indítás után a mosószeradagolón keresztül. :Y

    20-30k ból bármelyik mosógép átalakítható szétszedés nélkül meglepően kevés kompromisszummal. Kell egy mechanikus tekerős 220v countdown timer (mert csak az elő és a főmosáshoz kell melegvíz) meg egy motoros váltószelep. Ha nagyon forró vized van akkor kell még egy termosztatikus keverőszelep is +30k körül. Megtérülést nem érdemes számolgatni (talán már piaci energia áron rentábilis lehet) Számomra szórakozás volt összelegózni meg nem pazarlom az áramot. (Tudom mossak akkor hideggel 4 órát...) Meg dühített hogy Mo.-n nincs elérhető áron ilyen mosógép.

    Nagyon mély a nyúlürege :C ha érdekes akkor belinkelem aliról az általam használt alkatrészeket hozzá.

    3 hónapja megy így sokat egy 10kg-s Candy Bianca mosógép nálam. Standard programok rövidültek kb 15 percet és továbbra is szépen mos. Az 1 órás program nem rövidült érdekes módon, az gondolom fix program. Nálam 40-42 fokos vizet kap mivel főleg 40en mosunk. 60as programnál értelemszerűen rá kell még melegítenie. Ha hideg vagy 30 fokos program kell akkor nem állítom be a timert és alapból hideg megy a gépbe (ritka).

Új hozzászólás Aktív témák