Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    Egy kis review így két nap használat után:

    Kezdem rögtön a talán legfontosabbal (számomra):

    Sebesség & Szoftver:
    Egy szóval: Gyors! A reakció idők jók, az animációk gyorsak (állítottam az animáció sebességen a fejlesztői beállításokban), az áttűnések, lapozások is mind szuperek. A firefox-ot és a swiftkey-t most már öröm használni nem úgy mint OneX-en. Ha már HOX, az sose volt ilyen gyors egy custom kernellel, rommal sem, igen nagy az előrelépés, aminek nagyon örülök, mert ettől féltem.
    Persze azért nem tökéletes az összkép, vannak néha röccenések és kisebb laggok, de elviselhető. Főként az app drawer-nél látom, meg home-ra visszalépésnél, de nem vészes, csak picit zavar. Ez bőven az a kategória amit egy frissítésnél simán ki lehet javítani. (ne felejtsük, ez még csak a 10A verzió, vagyis az első!).
    Sokkal rosszabbra számítottam az előzetesen olvasottak alapján.

    A szoftver maga nagyon tetszik, mind kinézetre, mind funkcionalitásra. Előtte Sense5-öt használtam ami bár kicsit elegánsabb design, viszont funkcionalitását tekintve igen szegényes ehhez képest. Olyan funkciókkal, apróságokkal van tele amiket rögtön nagyon megkedveltem. Csak hogy néhány gyors példát említsek:
    - SMS érkezésekor egy kis felugró ablakban látod az üzenetet bárhol jársz a felületen (korábban MIUI-ban és Handcent SMS-ben is megkedveltem)
    - Híváskor a füledhez emelve gombnyomás nélkül is felveszi )azt hiszem már a HTC is tudja)
    - Dupla koppra ébresztés/altatás(!), szinte csak ezt használom.
    - Kijelző, lockscreen effektek, sok beállítási lehetőség, ezek gyári szoftverben nem nagyon szoktak előfordulni, talán csak a MIUI-t kivéve.
    stb..

    Kijelző:
    Először is a mérete: hát igen, ez már lehet hogy átlépi a határt sokaknál. Nekem az 5-5.2 col lenne az ideális max., ezt már egy kicsit nagynak érzem, viszont megszokható, és a kis kijelző körüli keret miatt használható.
    Viszont ezek után ha ránézek a OneX-re, hát igen kicsinek és elavultnak tűnik az a telefon.
    Netezésre, multimédiás tartalomfogyasztásra kiváló.
    Képminőség: Szintén rosszabbra számítottam, kellően élénkek a színek (a fehér talán egy kicsit kékes), jók a betekintési szögek, direkt napfényben is jól olvasható. Ez mondjuk elvárható. Ami zavar azon kívül hogy totál felesleges a QHD felbontás, az az élesítés effekt amit az LG alkalmaz. Ez jól látható szinte bármilyen szövegen, egyszerűen fel nem tudom fogni hogy erre mi szükség van ilyen felbontás mellett. Megszokható persze.

    Készülékház:
    Ugyan plasztik és nem is a puha fajtából való, mégis minőségi, jó az összeszerelés minősége is. A OneX ugyan puhább műanyagból volt, de mégis ez kelti a minőségibb összhatást. A HTC burkolatát be tudtam nyomni egy-két helyen, ilyenkor recsegést is ki tudtam váltani. Itt semmi ilyesmiről nincs szó, nagyon masszív az egész. Itt az egyetlen problémám hogy csúszós a hátlap (szürke színváltozatban vásároltam meg), nagyon óvatosan kell kezelnem, mert félek, hogy leejtem. Bár szerintem egy minőségi telefonra nem való tok (ront a formán, esztétikán stb.), gondolkodom a beszerzésén mert féltem a "kicsikét" :)
    A telefon mérete ellenére pont olyan jól fér el a szűkebb nadrágom zsebében mint az előző telefon, viszont megvan az az előnye hogy mivel nincs a tetején bekapcsoló gomb, ezért nem tudom véletlenül újraindítani amíg pl. bekötöm a cipőmet :)

    Kamera:
    Nos itt egy kis negatív csalódás ért, ugyanis mindenhol jókat olvastam róla, viszont a tegnap este mikor kezdett lemenni a nap, lőttem pár képet a kertben és mindegyiket erősen felül exponálta, jóval világosabb képeket eredményezve mint kellett volna. Mikor a bottal lassabban haladó nagymamát próbáltam lekapni, akkor elég elmosott lett a kép. A beltéri képek viszont jól sikerültek, A részletességgel és a színekkel nincs gond. A részletességgel és a színekkel sincs gond. Hiányolom még a beállításokat a kamerából, nagyon szegényes az opciók tárháza, remélem itt idővel bővít még a gyártó.
    Nagyon tetszik viszont a lézeres autófókusz és a gyors képkészítés, ez talán egy alábecsült dolog volt eddig, de ha jobban belegondolunk, hogy egy telefon kameráját nagyon sokszor olyan helyzetekben használjuk amikor gyorsan, a zsebből előkapva kell egy fotót lőni valamikor, akkor ez egy hatalmas előny.

    Hang:
    Itt nem voltak túl nagy igényeim, nyilván nem is szabad BoomSound féle minőséget várni.
    A hátlapi hangszóró teszi a dolgát, megfelelő a hangerő, minőségben hozza az átlagot. Párom viszont megjegyezte, hogy milyen szépen szólnak a csengőhangok és az ébresztő.
    A jack kimenetet még nem tudtam tesztelni, majd ha lesz rá időm rádugom a Shure SE215-öt és meghallgatom. Azt tudja valaki hogy milyen DAC található a telefonban?

    Aksi idő:
    Bár olvastam a teszteket, azért itt kicsit jobbra számítottam. Ugyan érezhetően jobb mint a OneX, de azért mégsem annyival mint amire számítottam. Ugyan több marad benne nap végére mint eddig, de ez mindegy, ha 50% közelébe megy akkor úgy is töltőre dugom, hogy másnap kitartson. Így aztán igazából minden este töltőn van ugyan úgy ahogy az előző telefonom. Itt azonban hozzá kell tegyem, hogy eddig csak két nagyobb töltésem volt (egyik sem 0-100%), valamint hogy nem gyomláltam még a sok bloatware-t amit nem használok, valamint egyéb trükköket sem vetettem még be (Greenify pl.), úgyhogy fog ez még javulni szerintem. A fényerőt 65%+automatikuson használom.

    Összegezve ezeket a hibákat emelném ki:
    - Apró akadások itt-ott.
    - Kijelző élesítés effekt
    - Csúszós készülékház
    - Túlexponáló kamera
    - Eddig kicsit gyengusz aksi idő

    Ezek egyike sem olyan kaliberű dolog amit ne lehet megszokni vagy kijavítani. Legfőképp nem olyasmi ami miatt nem ajánlanám valakinek megvételre.

    Még egy gondom van vele, ami lehet hogy garanciális ügyintézést fog maga után vonni, ez pedig a már korábban említett térerő gond, vagyis hogy nagyon ingadozó a térerő vétel, valamint többször el is dobálja a kapcsolatot. Ennek még utána kell olvassak, hogy mi okozhatja és mi a lehetséges megoldás.

    Összességében egy remek, minőségi telefont rakott le az LG az asztalra, amiről azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy ilyen áron, a jelen mezőnyben a legjobb vétel díj nyertese (csak apró megjegyzésként: 102e Ft volt a díjcsomagom mellé)
    Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, főleg hogy a korábban nagyon vágyott HTC M8-at kb. 65e Ft-al drágábban és nem abban a színben tudtam volna csak megvenni a szolgáltatónál, amiben szerettem volna.

    Bocsánat a Wall of Text-ért :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák