Új hozzászólás Aktív témák

  • Disla87

    csendes tag

    válasz Magnat #38100 üzenetére

    Bocsánat, hogy beleszólok, de nagyon sokat rugóztok szerintem ezen a szabad RAM dolgon. Ha jól tudom - nyugodtan meg lehet cáfolni - az android nem úgy kezeli a szabad RAM-ot, mint ahogy azt pl. egy 13 éves Windows XP. Az android GAZDÁLKODIK a rammal, és nem az a célja, hogy mindig a lehető legkevesebb ramot használja, hanem az, hogy a rendelkezésre álló ram a legoptimálisabban legyen kihasználva.

    Ez olyan mint a buszon az emberek. Ha 20 ember száll fel az üres buszra, kihasználják a teljes busz méretét, nem fognak az első és második ajtó között nyomorogni, mert van hova terjeszkedniük szépen kényelmesen. Aztán ha még felszáll 50, akkor is kicsit sűrűbben lesznek, de továbbra is a teljes buszt kihasználják.

    Valahogy így kezeli a RAM-ot az android is. Minek nyomorítsa a programokat 1GB ramba, ha rendelkezésre áll 2. Csak azért hogy a felhasználó örülhessen, hogy "Jaj de jó, még 1 GB szabad ramom van!". Tök értelmetlen lenne... Így a jó, hogy a teljes rammal gazdálkodik, és mindig úgy optimalizál, hogy a legjobb legyen a kihasználtság, és ehhez segédprogram sem kell, ez már alap az Androidban.

    LG G2 --> LG G4 --> iPhone 7 --> Honor View 10 --> Xiaomi Mi9

Új hozzászólás Aktív témák