Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mjani1172
addikt
válasz Silenzio #368 üzenetére
Ez egy érdekes dolog.
Nagyon ritkán nézek rajta valamit, de ha csak az egyik hangszóró szól bizonyos alkalmazásnál,sokkal gyengébb a produkció.
Nem életbevágó, természetesen lehet élni nélküle, kb mintha az autóban eltekered a balance-t, nincs tragédia de hiányzik.
Egy vagyonért már legyen benne, a csúcskategória megkövetelné. -
nozs23
addikt
válasz Silenzio #368 üzenetére
Van értelme. Én sem filmezek telefonon, de van hogy megnézek pár youtube videót és egyszerűen jobb az élmény, ha van sztereó. Lehet nélküle élni, de szerintem mára egy csúcskészüléknek tudnia kéne. A legtöbb gyártó is észrevette már ezt.
S10 előtt milyen telefonod volt? Ha mono, akkor gondolom te is észrevetted, hogy az S10 jobban szól. -
nozs23
addikt
válasz Silenzio #374 üzenetére
Szánalmas ha csörög egy telefon?
Nem mindenkinek van a tenyeréhez ragasztva a készülék. Alapvetően nálam is rezgőn van ha velem van, de ha olyan környezetben vagyok, ahol nem feltétlenül veszem észre, vagy otthon mindig van rajta hang.
Az érvelésed meg kb. olyan, mintha beírna valaki, hogy ő sosem fotózik, minek bele a kamera.Lényeg, hogy a két hangszóró (alul-felül) sokkal jobban szól, mint egy lent. Ezt a csúcskészülékek már tudják több éve és igen, ciki hogy ebben nem oldották meg. Már a M20Pro szánalmas töltőportba épített mono speakerjét is lehúzták mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
-
utomi
senior tag
válasz Silenzio #380 üzenetére
Istenem de imádom mikor valaki elkezd ilyen baromságokon rugózni. Igen persze, hogy stereo mert két hangszóró szól amelyek képesek egymástól függetlenül is szólni. Az, hogy nincs meg a térteremtés stb. nyilván nem is lesz de ettől még stereo. Ha szerinted a mono ugyanolyan jó akkor simán gondok vannak a hallásoddal. És igen gáz ha egy 300e-s felső kategóriás telefon nem tudja ma már a stereot. Ez a telefon egyébként sem kiemelkedő csak nem akarják sokan belátni. A kamera tényleg nagyon komoly habár vannak ott is gondok mint mindig a Huawei-nél de :
-SOC tavalyi és igen van már Androidos fronton is jobb nála
-a kijelző szép de csak FHD és 6,5"-on igenis zavaró
-mono hangszóró
-optikai indisplay fingerprint scanner (jobb lett mint az M20Pro de akkor is gyengébb mint az ulrasonic)
-csak 6GB RAM a 128GB-os verzióbanAkkor árulja már el nekem valaki miért kellene hátast dobnom ettől a telefontól? És akkor az EMUI-t mint hatalmas hátrányt nem is említettem.
-
utomi
senior tag
válasz Silenzio #387 üzenetére
(#386) utomi Én meg azt utálom, ha valaki a tények ellenében mond ostobaságokat. A sztereó akusztikus teret csinál. Ha meghallgatsz egy Beatles mono remastert Spotify-on, ott sem hallasz fele annyi hangszert, mint a sztereó verziónál, csak nem lesz megosztott akusztikus tered. A zenék túlnyomó többsége ráadásul ki sem használja a sztereót. Nagy kivétel a hatvanas-hetvenes évek fordulója, amikor mindenki arra verte, amije volt, hogy sztereó. Pl. a Queen korai albumain jobbra-balra cikáznak a hangok, vokálok, stb. Aztán ők is megunták ezt a faszságot. Azzal nekem ne érvelj, hogy igenis jobban szól, mert nem mondtál vele az égvilágon semmit. Mondhatni: bullshit.
Próbálsz nagyon szakmai lenni de nem megy neked nyugodj meg. Feleslegesen hozod ezeket ide. De látom amúgy sem megy az értő olvasás. Tetszik vagy sem jobban szól és stereo a két hangszóró.
Az "ultrasonic" (van magyar neve is) olvasót meg ajánlom figyelmedbe 24/7-ben, én már fontolgatom egy hete kb., hogy megtartom az S9+-t, mert kiborítóan gyenge a Samsung megoldása.
Inkább te vagy kiborító. 24/7-ben használom az S10+-omon és nincs vele gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
válasz Silenzio #707 üzenetére
No, a Xiaomi már le is védette a tegnap általam belengetett hipsztertelefon bizonyos formai jegyeit. A kémeik ezek szerint már a Prohardver! fórumokon is jelen vannak.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Ixion77
addikt
válasz Silenzio #864 üzenetére
Nem látok HDR állítási lehetőséget portré módban.
Mentségére legyen szólva hogy a szobor sötét és árnyékban is volt, az ég meg ragyogó napsütésben. Ahogy nézem az arcra állította az expozíciót (helyesen).
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
GEIL
addikt
válasz Silenzio #893 üzenetére
Egyetértek....még Mate10 pro-n is "csak" a FullHD 30fps-t használom 10 ből 9x, pedig tud FullHD 60 fps-t is....de hát kinek mire van ugye szüksége.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
hajbel
addikt
válasz Silenzio #893 üzenetére
Nem is filmet forgatsz a telefonod kamerájával, mert arra - ahogy a fenti példa is mutatja - a telefon alkalmatlan. Ha bármilyen mozgó objektum van a képen, pl. patak, víesés stb. ég és Föld a különbség 30 és 60 fps között.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz Silenzio #905 üzenetére
Ja, azt a díjat biztos szakmai okok miatt osztották ki és még véletlenül sem politikai nyomásra. "Hülyeségeket ne írjunk" témához a fesztivál wikipédia oldaláról egy szösszenet: "Rendszeresen vitatott probléma, hogy a fesztivál a szponzorok bemutatójává vált, ami erős reklámízt kölcsönöz a hangulatnak." Magyarul, ha az iphone reklám azt mondja, hogy lehet filmet forgatni egy telefonnal, akkor lehet, mindenki más hülye?
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz Silenzio #915 üzenetére
"Pedig akkor még csak 720p volt."
Már az iPhone 7 is képes volt 4K30 fps videofelvételre.
"egy telefon nem fix fps-sel forgat mozgóképet (ami sajnos igen gyakori, de pl. a Samsungra és az iPhone-ra nem jellemző)"
A mátrixon kívül még valamire való filmet nem forgattak telefonnal. Nem véletlenül. Amint csökken a fény, rögtön esik az FPS, bár lencsékkel nem próbálgattam. Ahogy a netet elnézem, más, nálam sokkal kompetensebb emberek sem. Nyivlán nem véletlenül Az, hogy egy szakma által szponzorációs fesztiválnak ítélt rendezvényen
politikai=multikülső nyomásra kapott valaki érte díjat, pont nem bizonyítja a telefonok filmes képességeit, ahogy a fent általad linkelt "film" sem, sokkal inkább az ellenkezőjét.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Silenzio #873 üzenetére
Ma MM-ban toltam rá egy Filmic Pro 6.5.7-et. Se tele lencse támogatás, se 1080p 60fps, és még a stabival is voltak gondjai. Nekem innentől kezdve felejtős. Ugyanúgy nincs hozzáférés semmi (számomra) lényeges dologhoz, mint a P20 Pro-nál. Elvileg kint van már a 6.6.0, de kétlem, hogy lényeges változást hoz, tekintve az eddigieket.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Astrolagoon
tag
válasz Silenzio #1337 üzenetére
Sátánom!...Biztos én meg a topik nagyésze vagyunk a helikopterek aki(k) csak a gyönyörű személyreszabható OLED HDR-kijelzőt használjuk és nem sub pixelekre vadászunk.Szemészet nem árt neked szerintem ha te színjátszós tapétának látod a p30 pro kijelzőjét...Egyetlen teszt,egyetlen tulaj se panaszkodik.Tényleg utcalány jó nekem de neked mennyire rossz napjaid lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Silenzio #1356 üzenetére
Az ahogy írtad, nem tökéletes és pszeudo hatása van, bár tényleg nem rossz. Ugyanakkor ha ettől eltekintünk, az S10+ videója ha csak simán videózunk és nem zoomolunk meg ilyenek, akkor az részletesebb, nézz 2-3 youtube tesztet fogod látni, hogy részletgazdagabb és nincs 30 fps limit. Nekem szerencsére a videózás nem szempont, arra meg jó lesz amennyit arra használom majd, én fényképre gyúrok inkább.
Ha már itt tartunk 16:9-be tud a P30 Pro készíteni fotókat vagy csak a saját kijelző arányában?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
Silenzio
addikt
válasz Silenzio #1484 üzenetére
Erre valaki?
(#1496) kdavid94: Az általam megnézett videotesztek túlnyomó többségében az Apple hozta automatán a leginkább valósághű színvisszaadást. Az a nem mindegy. Lehet, teljes mértékben szoftveres oka van, lehet, csak még tanulnia kell a szoftver részlegnek az új típusú szenzort. Az viszont biztos, hogy ha teszem azt videofelvétel közben lencsét váltasz, teljesen megváltoznak a színek - ami picit "első fecske" szagú megoldás.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
joey04
titán
válasz Silenzio #1491 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nem változott semmi. Nappal a Samu és az iPhone a legjobb, este meg a huawei. Az iPhone meg a legjobb az előveszem és lövök kategóriában.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Silenzio #1510 üzenetére
"Szakmai" értelemben egyetértek, de mivel a képminőség sok összetevős és mindenkinek más a fontosabb, így a szubjektivitás is erősen közrejátszik.
És akkor ott van még, hogy néhány jellemzőben a minőséget is befolyásolja készülékenként maga a téma.Igazából vicces, ahogy lassan az a közmegegyezés, hogy a flagship kategóriában nagyon picik a minőségi különbségek, mégis képesek sokan "összeveszni" rajta, vagy ahogy a hangos többség fel tud ülni egy hype-vonatra
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Silenzio #1510 üzenetére
Tisztában vagyok a szubjektív fogalmával . Arra értettem,hogy ma már a csúcskategóriában minimális különbség van képminőség terén,szimplán ízlés kérdése,hogy kinek melyik képalkotás tetszik jobban.Az elmúlt pár évben végig próbálgattam az összes nagyobb gyártó vmelyik csúcsmodelljét.,az így nyert tapasztalat alapján (kizárólag csak elő kap és lő használatot véve,engem csak az érdekel) nálam egyértelműen a Pixelek a nyerők. Egyértelmű,hogy funkcionalitást nézve ma a Huawei ül a trónon,de ahogy linkelt teszt is mutatja a képfeldolgozásuk eléggé megosztó.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Silenzio #1525 üzenetére
"RAW szimultán mentése esetén a JPEG állítólag rosszabb minőségű"
Ez olyan blődségnek hangzott, hogy hirtelen felindulásból ki is próbáltam.
És valóban úgy van ahogy írtad.
Teljesen egyértelműen különbözőek a paraméterek ha a RAW is be van kapcsolva. Pl. az élesítés annyira, hogy a raw melletti jpg szinte homályosnak tűnik a raw nélkülihez képest."a RAW nem user format, azt kezelni kell, azzal dolgozni kell, mert bődületesen nagy és nehézkes"
Normális fényképezőgépek használata esetén is igényel tanulást, de itt aztán fúú... Még az én bicskám is beletört. Pár raw-ot megpróbáltam kidolgozni, de olyan szélsőséges adatokat produkál ez az érzékelő, hogy színprofil nélkül képtelenség épkézláb színeket kihozni belőle. Pl. a fehéregyensúly zöld/lila arány lehetséges maximuma +50 a raw kidolgozó programban, de még azzal is túl zöld maradt némely kép... (Normál esetben -10 és +5 közt használjuk azt a paramétert)
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Silenzio #1356 üzenetére
NA most átnézve a teszteket a huawei kamera gyengesége videónál nem a 60/30fps , hanem a rögzített bitráta. Nincs állandó, hanem változó és nem éri el a stamdardat(4k 42mbps, fhd 17mpbs). P30 ebben még egy kicsit lehet lejjebb teljesít( van 8mbps videóm is, de auto módban 14-15mbps)
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Ixion77
addikt
válasz Silenzio #2765 üzenetére
Igen, a Q programból kikerülést én is beidéztem tegnap, de ferrari0819 & Intruder2k5 törölték a hozzászólást, mivel az szerintük nem a P30 Pro-ról szól.
A véleményem az, hogy tulajdonképpen már mindegy is. A történtek után nyilvánvaló hogy a Huawei nem a Q fejlesztésére fogja erőforrásait koncentrálni, szóval ha esetleg valami kiadásra is kerül az jó eséllyel csak fércmunka lesz. Kínai cégről lévén szó el tudom képzelni hogy megnyithatóvá teszik a bootloadert és kiadják a kernelt hogy független fejlesztők mókolhassanak vele. De annak a minősége sosem lesz olyan mintha egy világvezető cég teljes támogatása lenne mögötte. Így jártunk.A videós képességek relatív gyengesége meg elég közismert már. A fotók statikus témákról (ahol a multiframe jól használható) jók., A széles látószögű kamera torzítása is kellően alacsony. A színek nem az igaziak, feltehetően az RYYB elrendezés miatt. A 135mm tele meg erős fényben alkalmas távolról fotózásra, de a gyakorlati értelme szerintem megkérdőjelezhető.
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
válasz Silenzio #4366 üzenetére
XS Max-ot használok, VLC akadás nélkül lejátssza a videókat, lehet mégis a PC kevés hozzá nálad, nem tudom. Megválnék az Apple-től és szívesen vennék P30 Pro-t mert fényképezni tényleg élmény lehet vele, de én fényképezés mellett videózok is, számomra az ad nagyobb élményt visszanézéskor és egyenlőre nem találok olyan telót ami videózásban felvenné a versenyt az XS Maxal .
Ha esetleg a P30 Pro-ra most kijött frissítés finomhangolná a videózást, tudasd velem légyszi .[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
válasz Silenzio #4374 üzenetére
Megnéztem Aryon és a te videód is, 4K-s tv-n majd megnézem később a 4K-s felvételeket mert az asztali PC-n és a laptopon cseszettül laggol, nincs csak FULL HD-s felbontásom mindkét kijelzőn. 1080p-s felvételeknél minimális a laggolás, még talán el is viselhető, 4k-ban lehet jobban kijön az FPS drop. Ha almára nincs hangulatod visszamenni ott az S10 plus, majdnem hogy jobbak a videózási képességei mint az XS Max-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
- New Game Blitz - 2024
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Kindle
- PlayStation 5
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest