Új hozzászólás Aktív témák

  • ferob

    őstag

    válasz Reddevil84 #36899 üzenetére

    Bootloader nyitása, majd custom recovery és ROM felrakása

    Tegyük fel a gépre a szükséges HTC drivert, ha eddig még nem tettük meg, majd töltsük le és tömörítsük ki az android eszközöket.

    Regisztráljunk a HTCdev oldalán, majd az e-mail cím megerősítése után lépjünk be, majd válasszuk ki a telefonunk típusát, fogadjunk el mindent és lépjünk tovább a Step 8-ig, míg nem kéri, hogy adjuk meg a device identifier tokent egy szövegdobozban.

    Ezt követően kapcsoljuk ki a telefont, majd tartsuk lenyomva egyszerre a hangerő lefelé és a bekapcsoló gombot, amíg meg nem jelenik a bootloader a fehér képernyővel, utána csatlakoztassuk a készüléket a géphez és válasszuk ki a telefonon a fastboot menüpontot.
    (A hangerő gombokkal lehet léptetni, míg a bekapcsoló gombbal kiválasztani.)

    A gépen az android eszközök kitömörített mappájában nyissuk egy parancssort, majd adjuk ki az alábbi parancsokat.

    fastboot devices
    fastboot oem get_identifier_token

    Másoljuk ki a kapott eredményt a sorok kezdetén levő (bootloader) szöveg nélkül az <<<< Identifier Token Start >>>> sortól kezdve az <<<<< Identifier Token End >>>>> sorig, majd illesszük be a HTCdev oldalán levő szövegdobozba és nyomjunk rá az oldal alján levő gombra.

    Ezek után megkapjuk az e-mail címünkre az Unlock_code.bin fájlt, amit letöltve és bemásolva a kitömörített android eszközök mappájába, az alábbi paranccsal kell alkalmazni az előző parancssoros ablakban.
    (A HTCdev-en található további lépések végigolvasása szükségtelen.)

    fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin

    Utána a készüléken megjelenik egy képernyő, ahol ismét el kell fogadnunk, hogy ki szeretnénk nyitni a bootloadert és ezért minden adat törlésre kerül a készülékről.
    (Ismét a hangerő gombokkal lehet léptetni, míg a bekapcsoló gombbal kiválasztani.)

    Az újraindulás után készen is van a folyamat és fel lehet rakni bármilyen recoveryt, majd custom ROM-ot, ami után a boot.img fájlt is külön fel kell rakni, hogy a ROM el tudjon indulni.

    Ezért érdemes már most előre letölteni a kiválasztott ROM-ot, mint pl. az Artmod-ot, majd felmásolni a készülék belső memóriájába.
    A ROM archívumból egy fájlkezelővel érdemes előre kitömöríteni a boot.img fájlt, majd a kitömörített android eszközök mappájába másolni.

    A készüléket ismét el kell indítani bootloader módban, amit továbbra is a hangerő lefelé és a bekapcsoló gomb együttes nyomva tartásával lehet elérni, majd ki kell választani a fastboot menüpontot.
    (A készülék továbbra is legyen csatlakoztatva a géphez.)

    A recovery felrakása, pl. a legfrissebb TWRP letöltése után az alábbi módon lehetséges.
    (Az egyszerűség kedvéért célszerű átnevezni recovery.img-re.)

    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot erase cache
    fastboot reboot-bootloader

    Az újraindítás után a bootloaderben ki kell választani a recovery menüpontot, majd miután elindult, akkor az Install menüpont alatt a felmásolt ROM-ot kiválasztva lehet telepíteni azt.
    Miután végzett, akkor nem az újraindítást kell választani, hanem a visszalépés után a menüből a Reboot gombot megnyomva, a Bootloadert kell választani.

    Ezek után ismét a fastboot módot kell választani a bootloaderben, majd az előzőekben használt parancssoros ablakban az alábbi parancsokat kell kiadni.
    (A készülék továbbra is legyen csatlakoztatva a géphez.)

    fastboot flash boot boot.img
    fastboot reboot

    Az újraindítás után már az új ROM fog elindulni, ami az első indításnál eltarthat akár 10 percig is, de utána csak be kell állítani és készen is vagyunk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák