Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    válasz maestro87 #39345 üzenetére

    A cuccnak szvsz zselésnek kell lennie, akkor van "élesítve". Nátrium-acetát lakik benne, ami oldódik/olvad a meleg hatására, majd egy hirtelen lökésre (pattintó lemez) vagy szennyeződés hozzáadására újra kikristályosodik. Eszmecsere és kísérlet itt. Szóval ha nem működik, akkor két dolog esélyes: vagy nem elég tiszta a folyadék, vagy nem sikerült maradéktalanul folyadékká válnia az anyagnak. (#39324) Degeczi: szerintem ha megtalálod azt a hőfokot, ahol megindul a halmazállapot változás, akkor elég azt tartani, tehát egyáltalán nem biztos, hogy főzni kell, lehet elég, ha a forró vízben áll valamennyit. Persze elég nagy energiát fel kell vennie (annyit minimum, amennyit lead :D), úgyhogy vélhetőleg valamennyire visszahűti a vizet... szigetelt falú edényben lehet elég csak a forrásban lévő vízzel leönteni, de ezt ki kell kísérletezni.

    (#39297) Hali1975: telefonra csíptetni még nem próbáltam, de általános vizsgálódásra jópofa kis eszköz, elég sokat használom. Telefonnál az egyszerűbb modellekkel működhet jobban, lévén azokban kisebb a képérzékelő és a lencse is. Drágább telefonoknál csak a kép közepén lesz egy kis kép... Az LG P500-ammal csináltam két képet most hirtelen: 1 - 2. Mindkettő az USB mikroszkóphoz adott milliméter osztású mérőlapocskáról készült, a képeken látható szellemkép amiatt keletkezik, hogy a pici mikroszkóp LED-jei egy oldalról világítanak, viszont a fóliának nem a papírlap felé eső oldalára van a skála fotózva, hanem a fentire... szóval a fólia az ő vastagságával "eltartja" a nyomatot a papírtól, így a nyomat árnyékot vet.

    Az endoszkóp sok esetben hasznos lehet: vízálló, van saját lámpája... :U ami nálam járt, annak VGA kamerája volt, de megütötte a használható szintet. Amikor próbáltam, pont egy doboz fogpiszkáló akadt a kezem ügyébe: kép1 - kép2. A nálam járt példányon 5m kanóc volt, és a videó állandóan akadozott, voltak néhány másodperces szünetek is, szóval sanszos, hogy a nagyon hosszú ebből nem fog jól működni. Normál USB-s volt, nem OTG-s, így számítógépen teszteltem (ahogy elnézem, majd' 4 éve).

    (#39296) vizimento: Az USB-s mikroszkópról írtam lejjebb egy kisebb tesztet, keress vissza. A szoftverről nem rémlik, hogy akkor írtam, így most pótolnám: win8.1x64 alatt nem sikerült működésre bírnom a mérő szoftvert, csak a hozzá adott amcap-et. Ezen felül bármilyen (akár demo) amcap-pel elmegy, vagy elballag skype alatt is, vagy bármi alatt, ami webkamerát/biztonsági kamerát/stb. kezelni képes. Ha a program a kamerát nem találja, akkor próbáld másik USB aljzatban... ezen felül 8.1x64 alatt a driver (win alapból megtalálja, nem kell telepíteni) olyat csinált, hogy csak 640x480-at tudtam kiválasztani benne. Ez egyrészt idegesítő, másrészt mindegy is, nagyobb felbontást úgyse tud az enyémnek a képérzékelője... az enyém ugyanígy "2MP" név alatt fut, amiből azt gondolná az ember, hogy nem VGA lesz... :((( vmware alatt futó XP-n is kipróbáltam: mind a mérő szoftver jól működik, mind a driver: tudok választani más felbontást (aminek értelme, ugye, nincs, de legalább működik).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák