Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergei
tag
Alapos cikk, grat hozzá, viszont én most egy kicsit technikai oldalról trollkodva írnék le néhány gondolatot:
Vistaboy:
"a gépigény érezhetően megnőtt, a videokártyám ventilátorai néha eszement módon felpörögtek, a Blizzard fórumán pedig egyes jeleneteknél túlhevülő grafikus chipekről is beszámoltak"VGA-oldalról szerintem nem sok változott, mivel sajnos még mindig kellően alacsony felbontású a monitort használok (1680x1050), így eléggé beteg beállításokkal játszom (HBAO+, 32xCSAA NVIDIA-driverből ráérőltetve), és nem nagyon érzi meg a VGA, igaz, egy GK110 annyira még nem elavult, de a Tahiti (280X) sem, szerintem bőven kussban kellene dolgoznia még akár 2560x1600-ban is, főleg akkor, ha plusz effektek, és szűrök sincsenek driverből ráerőltetve, úgyhogy az, hogy nálad felpörögtek a ventilátorok, illetve, hogy egyeseknél túlhevültek a grafikus chipek, valószínűleg épp abból adód(ha)tott, hogy "túl gyors" a játék, 100-200 fps-nél azért jóval többet dolgozik a gpu, mint bekapcsolt vsync-el, de ez szinte minden játékra igaz. Persze aki nem 60 Hz-es monitort használ, azt ez nem vigasztalhatja, viszont úgy sem gondolnám, hogy jobban terheli a kártyákat, mint az alapjáték.
Két súlyos problémát látok, -és most kezdek el (jogosan) trollkodni akkor- ami inkább hatással van a sebességre és befolyásolhatja (ronthatja) a játékélményt:
Az egyik a (Blizzard-játékokra) mindig is jellemző optimalizálatlanság CPU-részről, én is i7-3770-et használok, de nagyobb harcoknál 30 fps közelébe is csökkenhet a teljesítmény, úgy, hogy 3.9 GHz-en jár a (talán nem teljesen elavult) CPU.
Ez valószínűleg -fórumos beírások alapján is- a hangcsatornák számával áll összefüggésben, "low"-on kellett hagynom a menüben (32 channel), 64-128 csatornával 10(!) fps alá is bezuhanhat, - igaz, hogy nagyon kevés helyen van ilyen, de egy alkalommal is nagyon bosszantó. Állítólag 4.5+ GHz-es 4770K-n sem jobb a helyzet.
Főleg akkor tapasztalható, ha rengeteg elit mob jön egyszerre, az act III-as Rakkis Crossing még mindig, ahol leginkább előfordulhat, de Westmarch-ban is láttam hasonlót.
A másik, az meg az időnként elkerülhetetlen lag, és beakadás, ami az állandó internetkapcsolat szükségességének "áldásos" velejárója.
Legalább az ah megszűnésével párhuzamosan megoldhatták volna végre, hogyha éppen nem cooperative-ban játszom, akkor ne kelljen már egyfolytában internetelérés. Nevetséges, hogy néha még ramdiskről is beakad, ha kinyítom a ládát a városban, vagy megnézem az inventoryt (nem olyan mértékben, mint ssd-ről, vagy hdd-ről, de látható így is). Nem érdekel, hogy ez volt a koncepció, és így írták meg, mondhatják (álságos és hazug módon), hogy a "warez miatt" kellett, ha konzolokon megoldották, PC-n illene, ha már a PC-sekből keresték degeszre magukat, őket köpik leginkább arcon ezzel.
Ezeket leszámítva egyébként teljesen elégedett vagyok a kiegészítővel, szerintem nagyon jó lett, az act V viszonylagos rövidsége sem zavar, az ah eltűnése a 2.0.1-es patchel meg kifejezetten örvendetes (számomra, de ez magánvélemény).
Új hozzászólás Aktív témák
gp Eljött a Halál Angyala, és nincs előle menekvés. A Reaper of Souls úgy szippantja be a játékosokat, mint a bevezető videóban Malthael az emberi lelkeket.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest