Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz hsrasus #4721 üzenetére

    Nálam a repeater mód nem volt túl jó megoldás. Ilyenkor ugye az eszközt félútra kell helyezni: ahol még jól tudja fogni a fő router jelét, és ahová már nem ér el a fő router jele. Viszont repeater módban a sebesség feleződni szokott, kétszer akkora lesz a ping (mivel csak 1 rádió van benne, nem tud egyszerre a klienssel és a fő routerrel kommunikálni).
    Erre talán jó megoldás, ha 2.4GHz-et használod kliens módban, és az 5GHz-t ap módban (de így szerintem csak tomato fw-ben tudod beállítani).

    Hiába ugyanaz a csatorna név, a mac cím nem ugyanaz lesz, viszont te nem fogod elsőre megkülönböztetni, hogy melyiken vagy, ami bonyodalmakat is okozhat, így érdemes nekik különböző SSID-t (nevet) adni. Esetleg olyan tudsz csinálni, hogy egy bizonyos dB alatt dobja el a router a klienst (vezeték nélküli->professzionális fül->barangolás asszisztens). De ilyenkor is van fel-le csatlakozás, a kapcsolat ilyenkor megszakad. Erre talán már megoldás a mesh hálózat (asus néven aimesh). (nálam félig ilyen van, nem rossz, de még nem tökéletes)

    Nem tudom mekkora a házuk, de talán a legeslegjobb az lenne, ha a Sagemcom-t bridge/modem módba tudnád állítani (ha jól látom ilyen eszköz a telekomnál van, ott pedig iptv szokott lenni, és ha jól tudom ha van iptv előfizetés nem lehet modemmódba kérni a Sagemcom-t). Ilyenkor esetleg még DMZ-zni lehet.

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák