Új hozzászólás Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz erdoke #2045 üzenetére

    "2007-ben valami másra készült, és arra sokkal jobb volt, mint arra, amire ma használjuk."

    Szerintem pont, hogy nem. Az a baj, hogy ez csak egy elmélet, és kritika, hogy miért rossz az ikonos felület, de arról még csak koncepciót se láttunk, hogy konkrétan milyen is lehetne az a jó. Egyáltalán mit tudna valósághűen ábrázolni a UI? Naptár, időjárás, idő, és még? Nem lehet 200 app tartalmát valósághűen kivetíteni a kijelzőre.

    "Ha van fent 2-3-500 alkalmazásod, az ikonhalmaz szinte teljesen használhatatlan."

    Kérdés, hogy hogyan teszed használhatóbb felületűvé a 200-300 alkalmazást, ha nagyobb felületek vannak jelen a képernyőn, amiből ha 3-4 elfér a kijelzőn. Egyébként, ha sose változtatod a helyüket, akkor simán megtalálod 10mp alatt, keresővel még hamarabb.

    "Az egyiket lefelé görgetjük, a másikat oldalra. Semmilyen különbséget nem látok"

    Óriási a különbség. Egyrészt listanézetben sokkal kevesebb alkalmazást látsz a kijelzőn egyidejűleg. (1 sor, 1 app). Másrészt az ikonok kisebbek, így inkább az app nevére kell koncentrálni. Ráadásul alfabetikusan, nem pedig fontossági sorrendben vannak. Tudom, tile-ba kirakhatom, ahogy akarom, csak annak is görgetés a vége a 8. után. És ami a legfontosabb, de ezt már sokszor írtam. Az alkalmazás nem foglal el fix helyet a kijelzőn. Állandóan görgetni meg keresni kell. [link] Ha nem a tile-ok alján vagy tetején vagy, akkor folyamatosan változik a pozíciójuk. A listanézetben dettó. És nem 20 appenként kell egyet görgetni. :) Az iPhone homescreen-en az adott alkalmazás képernyőn elfoglalt pozíciója nem változik oldalirányú görgetéskor, hisz valójában nem görgetsz, csak képernyőt váltasz. Vertikális görgetéskor viszont ami alul volt, az felül lesz, és név szerint, nem vizuálisan kell keresned. Ezeket a problémáimat valamelyik WP telefon topikjában is leírtam, és el is ismerték a userek. Na de majd ha használod,úgyis rájössz. :U

    i6 Silver

Új hozzászólás Aktív témák