Új hozzászólás Aktív témák

  • GuruZone

    őstag

    válasz viralmind #1656 üzenetére

    Az alább leírtakat MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE próbálja ki. Az esetlegesen előforduló hibákért senki sem vonható felelősségre!

    Mire jó a root?

    "Lehetőség van arra, hogy a telefonon rendszergazdai jogokat szerezzünk, ezáltal a gyári romokon kívül módosított romokat is kipróbálhatunk, amivel megnyílhat az út a processzor tuningolásához, ezáltal a telefon teljesítményének növeléséhez. Módosíthatjuk/törölhetjük a telefon rendszerfájljait, magyarán teljes jogú hozzáférést kapunk a készülékünk szoftveréhez/fájljaihoz. A gyári rom nem tuningolható. A root-olt telefonon a gyárilag előtelepített programok is eltávolíthatóak." Forrás: mycso, Logout blog

    Annyit tennék hozzá, hogy alapból 250-1000 MHz-ig mocorog a 997D Ultra processzorának órajele, a felső plafon 1000 MHz-et akár 900-ra levéve már komoly üzemidőt spórolhat a tulajdonos.

    SZÓVAL a root...

    Alapvetően 3 darab hardveres gombunk van,
    - Be- és kikapcsológomb (továbbiakban Power)
    - Hangerő FEL (továbbiakban VOL UP)
    - Hanegrő LE (továbbiakban VOL DOWN)

    Ami első körben kell az a POWER + VOL DOWN.

    1. A szükséges driverek miatt a hivatalos oldalról feltelepíted a One Touch Manager-t és a http://www.alcatelonetouch.com/de/downloads/otu/one-touch-upgrade-s-2-6-3-setup.exe programokat a PC-dre

    2. ha fel van telepítve mindegyik, csatlakoztasd a telót USB-s hibakeresés és USB-s hibakeresés nélküli módban is, várd meg amíg minden illesztőprogram feltelepül a számítógépeden

    3. Kikapcsolod a telefont

    4. letöltöd az MTK Droid Root & Tools progit, jelenlegi verzió: 2.2.9

    4. Power módban bekapcsolod a készüléket, azaz POWER és VOL DOWN gombok együttes lenyomása és nyomvatartása amíg be nem jön a Factory mód.

    5. Elindítod az MTK Droid Root & Tools progit.

    6. Csatlakoztatod a telót a géphez. Ha ezután kilistázza a progi a telód információt, minden okés.

    7. Itt egyetlen egy ROOT gomb megnyomásával (jobb alsó sarok) pár perc múlva Root-olt telefonod lesz.
    Ezalatt pár kérdés felugrik, elég csak YES gombokat nyomni: Rákérdez, hogy csináljon-e backupot a kártyára, telepítse-e a Recovery-t és a Superuser alkalmazást.
    Amikor a Task is complete felirat megjelenik, már lehúzható a telefon a PC-ről de ha megjelenik a programban a "Reboot" gomb, nyomjuk meg és válasszuk ki a "Recovery"-t, ezzel el fog indulni a Recovery mód.
    Ha ez az utolsó lépés kimaradt az sem baj, a telefont kikapcsolt állapotból a POWER+VOL UP gombokkal tudjuk recovery módba tenni.

    8. A Recovery menüben pedig csináljunk egy gyári beállítások teljes visszaállítását a Wipe data/factory reset gomb megnyomásával:
    A hangerő gombokkal lenavigálunk a Wipe data/factory reset sorra, bekapcsológombbal kiválasztjuk, majd lelavírozunk a "YES" sorra, és ott is nyomunk egy POWER gombot.
    Ezek után a recovery főmenüjében a "Reboot System Now" sorral tudjuk újraindítani a telefont.

    Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21

Új hozzászólás Aktív témák