Új hozzászólás Aktív témák

  • karib

    addikt

    válasz Ottoka #1280 üzenetére

    Örülök, hogy összejött egy halom power user, akiknek működik a RAID0. Ebből azonban ne általánosítsunk - a felhozott példák szinte mind olyan alkalmazást mutatnak, ahol többtíz/többszáz megás fájlokkal dolgoztok rendszeresen (grafikai munkák, videoszerkesztés, bazinagy játékpályák gyors betöltése). Erre kiváló a RAID0, mint tudjuk - bár itt is leginkább egy temp diskként ajánlott használni egy különáló boot disk mellett, így adott esetben némi plusz gyorsulás is elérhető elvileg.

    Aki ilyesmivel fogalalkozik, nyugodtan próbálkozzon a RAID0-val.

    Az általános hozzáállás azonban sajnos nem ez, hanem a tudatlan user megveszi ''rédes'' alaplapot, mondván húú, rákötöm a régi vinyókat és majd minden megtáltosodik. Pedig sokkalta többet érne, ha venne egy korszerű HDD-t, ami alapból gyors (gyorsabb adatátvitel, újabb firmware stb.). Általános munkára/játékra sokkal jobban megéri venni egy korszerű, 250 GB körüli HDD-t, mint két low-end 80 GB-ossal egy RAID0-tól csodát várni - az árak pedig kb. egy szinten vannak e két esetben.

    Továbbra is fenntartom azt a véleményem, hogy aki olyasmit csinál, amire tényleg hasznos a RAID0, az úgyis tudni fogja, miként használja - mindenki más pedig inkább tartson tőle.

    Department of Redundancy Department

Új hozzászólás Aktív témák