Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz -mugen- #9995 üzenetére

    Itt a lényeg. Teljes funkcionalitást akkor kapsz ha OS-ként telepíted. Mivel Docker alatt nincsenek addonok, az sokkal manuálisabb és tényleg érteni kell hozzá mit csinálsz de nagyon. OS-ként futtatva sokkal egyszerűbb a dolgod és ahogy írod nem egy rPI-re van telepítve hanem NAS-on belül fut VM-ként. Konkrétan nincs semmi különbség, szerintem konkrétan pénzkidobás rPi-t venni HA miatt ha van az embernek egy virtualizálásra alkalmas NAS otthon ami fut 24/7.

    Szerintem a HA-ban beépített HomeKit Bridge jobban működik mint a HomeBridge, emiatt van nálam HA csak. A HomeKit-nek vannak limitációi, a HomeAssistant sokkal "szabadabb" az már csak rajtad áll melyik jön be. Okosotthon topikban elég nagy fűtésvezérlés mánia volt még pár éve mikor utoljára arra jártam és azt nem egyszerű összemókolni HomeKit alá (azt se tudom lehet-e) emiatt megy mindenki HA felé, na meg összességében sokkal több a támogatott eszköz, nincs platformhoz kötve, stb. Nálam nincs fűtés (mármint fűtés maga az van, de központilag szabályozzák szóval nincs beleszólásom, cserébe ingyen van :D) meg ilyen nagyon komplex dolgok. Főként lámpák, TV, hangrendszer és egy-két egyéb okos cucc, viszont minden Apple itthon és a HomeKit ugye ott van integrálva minden eszközben szóval sokkal kényelmesebb. Automatizálásokat is simán megoldottam amik kellettek szóval konkrétan nincs szükségem HA-ra, egyedül a HomeKit Bridge miatt használom.

    Stick nem tudom mennyire mindegy, de az olcsó kínai cuccoknak azért vannak limitációi, leginkább abban, hogy hány eszközt tud kezelni. Totál fejből írom, szóval jó eséllyel tévedek de talán a CC2531 az olcsó pár eurós cucc amit be lehet szerezni alin és itt-ott és kell hozzá egy külön flashelő cucc, az például már 20-30 eszköznél szenved. Én annó az electrolama zzh!-t vettem, az volt akkoriban a csúcs (még az is lehet, hogy most is az) és igaz, hogy nem 5€ hanem 50€, de szemrebbenés nélkül kezel többszáz eszközt is lag nélkül. Telefonon ha mondjuk fel-lekapcsolok HomeKit-ből egy lámpát, vagy változtatom a fényerőt, minden rögtön történik egy minimális késleltetés nélkül még akkor is mikor csoportba van szedve 5 spot és egyszerre megy a command mindnek. Szóval a zzh!-t én nagyon tudom ajánlani.

    Annyi még, hogy RAM azért legyen a vasban. 2GB RAM-ot azért illik odaadni a HA-nak szóval 6GB RAM alatt nem állnék neki virtualizálni. Még a TS251+-on nekem 2GB volt neki dedikálva a 8-ből, de 253D-re váltáskor jött a 16GB szóval azóta 4GB van allokálva.

    [ Szerkesztve ]

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák