Új hozzászólás Aktív témák

  • Gaben92

    őstag

    válasz -mugen- #9990 üzenetére

    Az azért van mert NAS alatt mindenki Dockerre gondol rögtön de ha tud a NAS-od virtuális gépet futtatni akkor simán fel lehet telepíteni OS-ként. Nálam lassan 4 éve fut, korábban TS251+-on, most TS253D-n a Home Assistant VM-ként és egy electrolama zzh!-val használom amire zigbee2mqtt van flashelve. Magát a Home Assistantot nem használom amúgy, csak azon keresztül veszem fel a zigbee eszközöket és küldöm őket HomeKit-nek.

    Amit cigam linkelt #9992-ben, az felejtsd el ha nincsenek Docker ismereteid. Ha docker alól telepíted a HA-t akkor nem a Home Assistant OS megy fel hanem csak a Supervised (vagy mi van mostanában, változtattak a neveken pár éve) és csak szívni fogsz vele. Amit linkeltél #9991-ben, onnan kell neked a .ova virtuális gép, aztán virtualization stationben beimportálod és nagyjából kész is a dolog (mármint HA telepítés szinten, a zigbee dolgokat azért még be kell állítani majd, de lényegesen egyszerűbb mint docker alatt szívni).

    A stick-et meg kb ennyi átadni a virtuális gépnek, onnantól kezdve meg a HA megmondja neked, hogy mi a neve és kb 10 perc beállítani az egész cuccot. Telepíteni kell a zigbee2mqtt, és Mosquitto broker addonokat, beállítani mindkettőt leírás alapján aztán csókolom.

    [ Szerkesztve ]

    If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

Új hozzászólás Aktív témák