Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    válasz KOHO #3295 üzenetére

    Amikor megvetted a gépet, volt rá egy adott kínálat. Te azt elfogadtad, abban a tudatban is, hogy többé egy darab játék nem érkezik rá, mivel mint tudjuk, nem az számít, hogy mi mit gondolunk, hogy érkezni fog, hanem az, ami már tényleg kint van. Vannak tehát játékok, amiket élvezhetsz (azért a többesszám, mert ugye nem egy játék miatt vesz az ember 40-50-60 ezer forintért konzolt). Végigjátszottad ezeket a játékokat, nem jön semmi új. Mit tesz ilyenkor valaki? Továbblép. Ennyire egyszerű.

    Ezen topik tagjainak a 98%-a olyan ember, akivel így látatlanban is simán összeülnék, hogy egy ital fölött dumáljunk, mivel kellő érettséget tanúsítottak a felmerülő kérdésekben. Persze, előfordult, hogy viccesen beszólt egyikünk a másiknak, de nem volt soha semmi komolyabb vita (no pun intended). Akármennyire is jó a hangulat, valahogy neked mindig sikerül degradálnod az összképet, a folyamatosan gyerekes hisztiddel. Ha nem tetszik valami, akkor kérlek szépen tartsd meg magadnak, mivel már tényleg baromi unalmas azt olvasni, hogy éppen valamin nyávogsz (ami ráadásul mindig ugyanaz).

    És akkor vegyük pontokba a problémáid:

    - Vettél egy 40-50-60 ezer forintos konzolt. Kihasználod? Ha igen, akkor mi a probléma? Ha nem, akkor miért nem adsz túl rajta?
    - Nem akarsz áron alul továbbadni rajta. Érthető, hiszen mégis ki akarna. Az elektronikai cikkek értéke azonban elég durván amortizálódik, ha csak nem elit termékről van szó (jellemzően Apple cuccok, üzleti szubnotik, esetleg célzott munkagépek), és a Vita, bár egy jól összerakott gép, egyáltalán nem számít elitnek. Vagy eladod olcsóbban, mint ahogyan vetted, vagy nem. Nem is értem, hogy mit takar ez az áron alul dolog nálad. Az árat a kereslet határozza meg, nem te. Vagyis meghatározhatod te is, csak a kutya sem fogja megvenni, ha az túl lő egy bizonyos összegen.
    - A sokat emlegetett FIFA. A létező összes platformra van FIFA. Ha nagyon kellenek a fizikai gombok, akkor vagy 3DS, vagy telefon+kontroller, vagy ha beéred az érintőkijelzővel, akkor telefon vagy tablet. Alternatíva van, nagyon kutakodni sem kell.
    - PS+. A korábbi címek nekem is jobban bejöttek, de az AAA játékok nagy részét már tényleg kiszórták. Számold össze, hogy hány játékot kaptál meg ingyen, ami tetszett, nézd meg, hogy mennyit érnek, majd vesd össze, hogy mennyit fizettél a szolgáltatásért. Tippre azt mondom, hogy 3-4 PS+-os játék árából biztosan visszajött már az előfizetés díja, szóval azon felül minden egyes cím csak ajándék. Nem beszélve arról, hogy nem csak az ingyenes cuccokért fizettél, hanem az online mentési lehetőségért és a store-ban szereplő játékok egy részének az árcsökkenéséért is. Ha csak Vitája van valakinek, már megéri a dolog, nem beszélve a többi Sony konzolról. Én valahogy nem látom itt a sokat emlegetett lehúzást.

    Mindent összevetve tehát a helyzet az, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz. Bárhogy is döntesz, annyit kérek csupán, hogy ne itt pusztítsd a hangulatot, mert a dühkitöréssel vegyített hisztik először csak furák voltak, utána kicsit viccesek, mostanra azonban inkább idegesítőek. Nem kell, hogy minden tetsszen a világban, azt azonban ideje lenned megtanulnod, hogy a tettek számítanak, azokkal lehet változtatni a nekünk nem tetsző állapotokon, míg nyavalygás még semmilyen problémát sem oldott meg, maximum elodázott.

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák