Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Sakab #7039 üzenetére

    A PS3-at soha nem fogod tudni teljes értékű PC-ként használni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tudnál filmet, zenét lejátszani róla, de csak bizonyos kompromisszumokkal fog menni a dolog. Filmeket WiFi-n, UTP-n tudsz másolni a PS3-ra, de azzal számolj, hogy a PS3 feliratfájlokat nem kezel, ezért ha egy ilyen DivX-ed/Xvid-ed van, abba bele kell égetni a feliratot. Ugyanez a helyzet az .mkv-fájlokkal: először át kell őket muxolni .vob-ba és közben beléjük kell égetni a feliratot. A DTS-t természetesen lejátssza (SACD-t viszont a legtöbb PS3 nem), viszont a DTS-t (ahogy az összes többcsatornás hangot) csak optikai, vagy HDMI kimeneten keresztül képes kiadni.

    A vinyócsere egyszerű: kiveszed a régit, beteszed az újat (notebook SATA2 5400 rpm legyen), a PS3 leformázza azt és ezek után kéri azt a firmware-t pendrive-on, ami már előzőleg fent volt (vagy újabbat). Ekkor fölpakolja az új rendszert, és mindent be kell állítanod újra. A játékmentéseket a régi vinyóról célszerű a folyamat előtt lementeni pendrive-ra és majd onnan vissza TELEPÍTÉS UTÁN az új vinyóra. Nem a betétel előtt, ahogy azt nike_ javasolta, mert a PS3 leformázza a vinyót, ha nem talál rajta rendszert! A telepített PS3 vinyót meg én már nem venném ki és tenném gépbe, nem tudhatod, hogy hova helyezné el a PS3 az adott fájlokat, és ha rossz helyre másolod PC-vel, akkor visszatétel után összeomolhat a rendszer.

    A CRT-ddel tudod használni, de ehhez szükséged lesz egy olyan Scart-csatlakozóra, amiből nem jön ki kábel, viszont a csatlakozó fenekén van egy RCA-bemenet (sárga) a kompozit képjelnek, vagy 3 darab RCA a komponens képnek. A kompozit képátvitel megoldható a gyárilag a géphez kapott AV-kábellel - gondolom a TV-den van sima RCA-képbemenet (az egy darab sárga RCA) - így ebben az esetben még Scart-csatlakozóra sincs szükséged. A komponens bemenethez viszont kell az említett Scart-csatlakozó és ehhez külön kell megfelelő AV-kábelt is venned a PS3-hoz, ami nem olcsó.

    Vásárlásnál csak arra figyelj oda, hogy normális helyen vedd (576, MM, STN) és legyen rá rendes garancia. A hibás példányról előre nem látszik, hogy az, úgysem tudod elkerülni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák