Új hozzászólás Aktív témák

  • nokia párti

    őstag

    válasz Mister_X #46043 üzenetére

    Komolyan nem értem amit mondasz:"Ott a legnagyobb a csíkszélesség, van egy plusz proci a lapon (Emotion Engine), a hűtésrendszer se olyan hatékony, mint egy revízióval később."
    Most komolyan azt akarod nekem mondani, hogy a Heatpipe-os hűtőrendszernél,( ilyen hűtés volt az első két generációban) ahol rézcsövek vezetik el hőt, hatékonyabb egy-egy delikált egymástól független kis alumínium borda? Mert, már az azt követő gépekben( harmadik generációs Fatek, Slimek, SuperSlimek), semmilyen heatpipe-os hűtés nincsen.
    Nekem vannak gyakorlati tapasztalataim: Majdnem 1 évig használtam egy 60 GB-os CECHC04 gépet elég intenzíven, és a hűtése meg kell mondjam elég jó hatásfokkal működött.( A gép mai napig tökéletesen működik az új gazdájánál, pedig már jócskán túl van az 1000 órán) Ellenben a mostani 40 GB CECHG04 gépem hűtése fele olyan jó sincs. Lásd : 24-25 fokos szobában nyitott ablak mellett 10 perc után felvált porszívó módba.
    (Egyébként ma tudtam játszani vagy 4-5 órát a Last of us-sal anélkül, hogy megtette volna ezt, kész csoda...)

    Ugyanmár... A 60as-om, sose csinált ilyet, és a Slim se jobb, mert hiába kissebb a csíkszélesség, a hűtést még jobban leamortizálták, és lehet jönni azzal, hogy nincs is szükség már akkora hűtésre, persze, hogy nincs rá szükség, csak így ugyanott vagyunk ahol elkezdtük, nem jutottunk egyről a kettőre. Semmi gond sincs a 60 GB-al, igényesen kell vele bánni, be kell tartani néhány aranyszabályt, és sokáig fog szolgálni.
    PS2-t meg kár idevenni, az egy végtelelnül igénytelen hardver, az unokatestvéremnek vagy 6 évig ment hibátlanul a FAT PS2-je, ahogy mondod ott tényleg csak az olvasófej a gyenge pont. Bezzeg a PS3-nál, már örül az ember, ha eldöcög 3 évet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák