Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    Ma végre hozzájutottam az Aliens vs Predator-omhoz. Azért tartott ilyen sokáig, mert a Survivor Collector's Edition-re fájt a fogam, amit igen körülményes beszerezni, pláne jó áron. Ugyan látható pl. az 576 kbyte oldalán is, de egyik üzletükben sincs, csak pár darabot kaptak, amit első nap el is kapkodtak.

    Végül más forrásból sikerült beszerezni, ráadásul olcsóbban. Nagyon tetszetős:

    Egy átlátszó műanyag külső tokon vannak a feliratok, amiből alul vagy felül kicsúszik egy fémtok (a a DVD-knél megszokott Steelbook), amin semmilyen felirat nincs (illetve csak az élén a cím), hanem az egyik oldalán csak az Alien, a másikon a Predator porfestékkel fújva a fémtokra. A tokon belül a kiskönyv alatt található egy kód, amit a Store-ban a Redeem Codes menüpont alatt megadva letölthetővé válik a plusz négy multiplayer map-et tartalmazó map-pack (ez csak ehhez, illetve az ennél is nagyobb Hunter Edition-höz jár, amiben ugyanez a fémtokos lemez van, csak még egyéb cuccok is járnak hozzá), ezt gyorsan le is kaptam és integráltam a játékba.

    Kb. egy óra játék után azt mondom, hogy nagyon jól sikerült a játék, abszolút visszaadja mind az Alien, mind a Predator filmek hangulatát. A marine-nal nagyon halálos a dolog, a motion tracker hangjára ösztönösen rezzen össze az ember, nagyon profin hozza A bolygó neve: Halál hangulatot. Szerintem a script-ek is jól megírtak, de elég erős az AI is, rendesen küzdeni kell, pláne, mikor lőszer híján csak egy pisztollyal mehetsz, de pl. a pulse rifle sem olyan iszonyat hatékony (a filmben sem volt mindig az), a mozgáskövető smartgun már annál inkább. Kicsit tán viccesen is sok az utalás (főleg a második filmre - Aliens), némely filmbeli mondat rögtön elhangzik már a játék első fél órájában - ezt kevéssé értékeltem.

    Az alien-nel érdekes a perspektíva, de elég jól kezelhető, sokat kell trükközni.

    A predator-nál indokolt a látásmódok sűrű váltogatása a boldogulás érdekében.

    Az irányítással nem volt különösebb bajom, kb. minden a megszokott, rendben van.

    Multiban kb. két meccset nyomtam, a demo-ból megszokott csatlakozási problémákat nem érzékeltem, simán megy, rögtön kifogtam egy német srácokból álló csapatot (aktívan head-set-eztek), jó kis team deathmatch-et nyomtunk.

    Összességében azt tudom mondani, hogy aki szereti az alien/predator filmeket, annak kihagyhatatlan a játék. Már most látom használtban 10 eFt alatt, pedig szerintem abszolút nem rossz, leginkább arra lesz panasz szerintem, hogy rövid(nek érződik), mivel ugye mindhárom faj játszható, így egy-egy faj játékideje nyilván nem túl sok.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák