Új hozzászólás Aktív témák

  • whbear

    senior tag

    válasz blendész #1740 üzenetére

    Hiába nagy a kimenő teljesítmény, a gumiantenna a szűk keresztmetszet. Az ERP* jóval kevesebb lesz mint a megadott 4-5W. Ez egyébként is amatőr sávra van megadva de ott sem igaz. 446 MHz az már fentebb van itt a teljesítmény se több 2 W-nál. Nagy csodákra nem kell számítani egy jó Motorola PMR-hez képest. A távolsági rádiós összeköttetés titka nem a nagy kimenő teljesítmény hanem a jó pozíció és a jó antenna.

    Rendőr ügyben attól is függ kivel találkozol. Ért hozzá, nem ért, jó indulatú, nem jó, akar jegyzőkönyvet írni, nem akar. Legrosszabb esetben jegyzőkönyv ellenében elkobozza a készüléket és frekvenciagazdálkodási szabálysértés ügyében feljelentést tesz. Amiket hallottam nem ilyen esetek voltak de elég súlyos összegeket szoktak kiszabni.

    Anno a német határon kamionban akinek nem volt szabályos a CB-je vagy nem volt CEPT engedélye egy 6-os fúróval átfúrták a rádiókat.

    *ERP = Effektiv kisugárzott teljesítmény

    Szerk: Kicsirics amatőrtársnak az ötlete lehet az ultimate megoldás. Olyan PoC rádió ami tud PMR-t is. Inrico-ban láttam ilyet. Erre elég az ingyenes Zello rádió is. Amíg van GSM addig PoC, arra a kis időre amíg nincs PMR.

    [ Szerkesztve ]

    Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM

Új hozzászólás Aktív témák