Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
válasz DP_Joci #7059 üzenetére
Miért nem elég csak levegővel lepróbálni ha már úgyis nézitek a nyomást?
Vagy a víz a szivárgás helyének meghatározásához kell csak?
Pusztán szakmai okokból érdeklődök.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Szirty
őstag
válasz DP_Joci #7059 üzenetére
Ha a módszert kell kitalálni, akkor azt javaslom, hogy a tartályban maradjon néhány százalék levegő (gáz) az összenyomhatóság miatt.
A folyadékkal teljesen nyakig töltött tartályban a vég nyomást kalapácsütés-szerűen érné el a közeg, ami meglehetősen kezelhetetlen.rfs!
Nyomáspróbához rendszerint folyadékot használnak biztonsági okokból. Nem dobja szét a házat ha kireped...
Talán ez az oka a víznek. -
byte-by
tag
válasz DP_Joci #7059 üzenetére
halo
ha módszer, akkor lehetőleg minél egyszerűbb legyen.
hogy ne legyen nyomás sokk, amit Szirty említett-
elég 1 szivattyú olyan teljesítménnyel ami nagyjából az üzemi nyomásnak felel meg.
ez nem tölti túl a tartályt.
kell egy szelep a szivattyú és a tartály közé. ennek zárásával, (vagy csőbe nyitásával) változtatod az
űrméretét, így a nyomás növekszik, mivel a folyadék nem összenyomható. van csavarorsós szelep is, stb.
ez lehet kézi, vagy akár pneumatikus, lényeg, hogy szép lassan lehessen működtetni, így nem lesz nyomás ugrás.( lehet kapni - nem is drágán - direkt nyomáspróba kézi-pumpákat. itt hálózati vízzel kell feltölteni a rendszert, majd ugyanez a víz át van vezetve a kézi pumpán, amivel további vizet erőszakolunk a rendszerbe, így a nyomás szintén szépen lassan növöget, ahogy mi pumpáljuk. ekkor szivattyú sem kell )
a módszer egyébként kevésbé információt magáról a hegesztések minőségéről.
ez nyomástartás illetve tömörségi/szilárdsági vizsgálat, a tartály összteljesítményéről kapunk információt.
a varrat egyéb paramétereiről nem ad infót.fontos, hogy ne legyen nagy eltérés a vizsgáló közeg és a vizsgálandó tárgy hőmérséklete között.
ez persze egy idő után kiegyenlítődik, de okozhat nyomás változást. illetve ahol csinálják a próbát lehetőleg állandó nyomás és hőmérséklet viszonyok legyenek.a levegő összenyomható, így ebben az esetben kevésbé használható. a legfőbb probléma vele, hogy
szivárgása esetén nagyon lassú az esetleges nyomásváltozás, az összenyomhatósága miatt.
a folyadék esetében sokkal gyorsabb.mi tejtermék sterilező berendezés fűtőcsöveit szoktuk régebben nyomás próbázni.
lezártuk a végét. a másik végére egy kézi pumpa volt szerelve , átfolyt rajta a víz, majd ha tele lett a kézi
pumpával nyomtunk még rajta.ekkor ügye nem az űrmértéket csökkentettük, hanem a rendelkezésre álló helyre még több vizet préseltünk be, de ugyanaz történik.
volt a pumpa mögött egy óra azon ellenőriztük a nyomást.
csövenként 11 perces volt a sztori.
10 perc volt a nyomástartás, 1 perc a szemrevételezés.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Koreai autók topic (Kia, Hyundai, stb.)
- Renault, Dacia topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen