Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz Rigormortiis #278991 üzenetére

    Haverom mondta, és igazából tök igaza van, hogy Ellie a 2. rész elején nincs még 20 éves, és így kell nézni a tetteit, nehéz ennyi idősen racionálisnak lenni. 20 évesen én is, és sztem mindenki egy kis hülye volt, pedig meg van róla győződve, hogy igazából nem is.

    Engem az bántott, hogy nagyon utáltam az Abby-t az elején, de végül mégis azt mondtam, hogy neki van igaza. És igazából ezért egy hullámvasút az egész, mert csak arra mutat rá, hogy nincs egy általános igazság, nem egyértelmű mi a jó, mi a rossz. Minden csak a nézőpont kérdése. És itt végig nézed ugyanazt a sztorit mindkét oldalról.
    Illetve van egy erős társadalomkritika is a játékban, mégpedig az, hogy mennyire birkák az emberek valójában, és hogy mennyire igénylik, hogy valaki irányítsa őket. És hogy mennyire szívből tudnak gyűlölni embereket, akár a saját családtagjaikat is, ha máshogy akarnak gondolkozni, mint az ő vezetőjük. És ez akkor is nehezen akar változni, ha nincs racionális érv mellette. És hogy ez a vak elfogultság mennyire gátolja az emberiséget abban, hogy egy ilyen elementáris katasztrófa után újra tudja szervezni az életét.
    Ellie lezárása azért brutál szerintem, mert az utolsó jelenetben kiderül, hogy minden kapcsolata megszakad minden emberrel, akik miatt érdemes volt élnie. Nincs se párja, se családja, se "közössége", de még a gitár se, ami Joelhez kötné. Egy igazi magára maradt, mindentől és mindenkitől elszigetelődött kívülálló lett. Ez fájóbb lezárás, mintha meghalt volna.

    [ Szerkesztve ]

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák