Új hozzászólás Aktív témák

  • rnrn

    tag

    Felkészülten szeretnék beszélgetni az életünket, de szerintem a környékbeli társasházakban lakók életét is rendszeresen megkeserítő emberekkel.
    A társasházunk előtt folyamatosan állomásozik két-három személyszállító mikrobusz. Ezek a legkülönböző időpontokban és módon képesek elindulni. Kifejtem...
    Vélhetően heti egy-két nagyobb (nemzetközi?) fuvart viteleznek ki ezekkel a mikrobuszokkal, mert van, hogy napokig nem állnak a parkolóban, majd napokig meg sem mozdulnak. A jellemző indulási időpont az éjszaka közepére esik. Sajnos a környékbeli lakók érdekeit nem veszik figyelembe, és a nyugodt pihenést ellehetetlenítő módon, ajtót csapkodva, hangosan beszélgetve, a motort járatva 15-30 perces indulási rituálék zajlanak.
    Az elmúlt télen rendszeresen hajnal 2-3 között 20 perces motor járatásokkal melegítették fel a járműveket. Erre gondolom azért volt szükség, hogy a beszálló első utasokat egyből kellemes hőmérséklet fogadja már Pécsett. Na most hajnal 2-3 óra között, mikor síri csend van még itt a paneldzsungelben is, igencsak idegtépő a 20 perces dízel-kerregés. Rossz alvó vagyok, nekem ezek az éjszakáim ilyenkor teljesen kiesnek... Nagyon tele van már a hócipője a lépcsőházban lakóknak.
    Nyári időszakban a nyitott ablak mellett zajlik az indulás, a már fentebb ismertetett módon. Kész rémálom!
    A gondom az, hogy láthatóan nem a környéken lakó sofőrökről van szó. A mikrobuszhoz van, aki autóval érkezik, van, akit autóval hoznak, bár néha van, hogy gyalog érkezik v.ki... A lényeg, hogy a sofőrök lakhelyétől távoli helyen végzik ezt a zavaró tevékenységet...

    Összefoglalva, nem környékbeli emberek, kifejezetten nem kívánatos időpontokban, a környékbeli lakók pihenéshez való jogát korlátozott módon ricsajozva, zajongva végeznek különböző tevékenységeket, ráadásul teszik ezt huzamosabb ideje és rendszeresen.

    A kérdésem, hogy hivatalosan mit lehet kezdeni ezzel a szituációval. Egyelőre csak fel szeretnék készülni, hogy mik a jogaim, ill. fel szeretném térképezni, hogy ők mit tehetnek meg "büntetlenül". Nem szeretnék ötletelni, így kérlek, hogy adjatok tanácsot. A cél, hogy még a környékről is elhúzzanak mindenestől és persze minél hamarabb!

    Köszönettel!

Új hozzászólás Aktív témák