Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz hcl #61465 üzenetére

    Én is ezt mondom/gondolom. HA megy jól wine-nal, akkor teljesen jó az úgy, attól még az alap rendszered az lehet a Linux. Így használom én Linux alatt a Total Commandert is, mert az valahogy nagyon megszokódott nálam a sok év Win használat alatt :) Konzolban mondjuk a MC-t használom.

    Én '98 óta Linuxozom, sokáig csak szerver szinten, desktopra Win volt, de már jó pár éve nagyrészt Linux van fő rendszernek is, az újabb gépeimen meg pláne.

    Csak most annyira új laptopom lett, hogy sajnos a Debian csak szenvedve menne, egyszerűen semmit sem ismert fel és nem volt kedvem forrásokból ferdítgetni drivereket, de szerencsére az Ubuntu elsőre szépen felpakolt mindent és ezzel jól megy. A régebbi laptopomon meg jó a Debian, az kellően régi, ismert hardvereket tartalmaz, amit alapból visz, egyedül a Wifit kell telepíteni, mert nem vették meg a wifi licenszét a gyártótól.

    Egyébként morrmota, nekem a közös volt osztálytársunk a Jecs Attila mutatta meg először a Linuxot, gyakorlatilag minden alap tudásom tőle származik. Ő nagy guru volt már akkor is benne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák