Új hozzászólás Aktív témák

  • Nevil2

    tag

    válasz CPT.Pirk #39486 üzenetére

    Én nem írnám ezt le ilyen egyszerűen... ma már nem. Valamikor a nyolcvanas években talán állt ez a 3F szabály. Van/volt pár autószerelő ismerősöm, akkor ők is az mondták, hogy francia autót soha ...

    Hajtottam régi Swiftet, első Focust, régi Bravot és Punto II-t is. Corsát és Cliot is nyúztam már. Ja és régi Corollát... Egyikkel sem volt sok bajom.

    Az én tapasztalatom:
    A Swift karbantartásra igénytelen és mégsem áll meg soha. Elég fapados, de egy Lada után azért komfortosabb.
    A Focus volt a legjobb élmény. Jó váltó és futómű, kényelmes és jól is néz ki.
    A Bravo volt az egyik legszebb autóm (püspöklila) a Punto II pedig a másik. Stílus! A fiat amúgy szervizigényes, olajra figyelni kell és a gyújtáskábelt is elégeti 30e kilométerenként. Más baja nem volt egyiknek sem.
    A cébetűs autókat melóra használtuk... nagyon sokat "ütöttük"... mindig volt valamilyen bajuk, de csak a Clio állt meg párszor (elektronika).

    Hozzáteszem, mindet használtan vettük kézből vagy ismerős kereskedőnél.

    Volt szerencsém Golfban és Poloban valamint Passatban is sokat utazni. A Polo fapad (mint a swift). A Golf unalmas volt (mintha egy Corsa+ lenne). A Passat tényleg más kategória... de az ismerősök azonos kategóriás renaultja vagy citroenje praktikumban és szolgáltatásokban azért fölé lőtt. Mondjuk szervizét egyiknek sem fizetném (és a kötelezőjét/cascoját sem).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák