Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz s7evcsenko #29156 üzenetére

    Szóval 80/25-ös net van, amit ha valaki kihasznál a lakásban, akkor routered megfekszik, és ledob a netről, wow meg kidob.
    Kérdés: kell a 80/25? Ha csak egy szintet visszaléptek, már az éves megtakarításból majdnem kijön egy hiperszuper router.

    A másik, meg ha csak annyira kell a wifi, hogy valakinek a vackait próbálgatni rajta, akkor vegyél egy sima routert, ami bírja a 80/25-öt, meg nézz egy akár használt, G-s router, akár a vásárban. Egyszerű routerbe bedugod a wifis routert a wan portjával, és már megy is a wifi. Max a konfigolás igényel némi szakértelmet ebben az esetben.

    Megoldás #2:
    Veszel egy egyszerű wifi kártyát a gépbe, és amikor kell, te leszel az AP, a kolléga leírása szerint. Ebben az esetben nem kell semmi mást venni...

    Megoldás #3:
    Veszel csak egy lan karit, megcsinálod a net megosztást, majd pedig a géped lesz a router. Persze így marad a kábel, de pénzed is. 10/100-as hálókarit már vettem 0Ft-ért is, mert az árusnak a vásárban 3 komplett, 10 literes vödörnyi volt ott helyben. :)

    ------------------------
    Jah és persze, pl. torrent esetén le kell szabályozni az egyszerre nyitva levő kapcsolatok számát, mert arra érzékeny a legtöbb router, nem az adatforgalomra. Gondolom torrent, meg DC miatt van ekkora netetek.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák