Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz DJ. Ru$y #100165 üzenetére

    Kösz az infót, na a2d2 ha kell, szólj, még meg van a kód. Most vettem a héten egy ismerősnek, de mégsem kellett.

    Ugyanis úgy jártunk, hogy vett egy ÚJ gépnek hirdetett asztali PC-t az emagról. De ugye rendszer nélkül, Linux-szal telepítve. Mondta kellene neki rá Win11, telepítsem fel, mondom ok, de én nem mókolom, nem töröm fel, vegyünk egy kódot. Mondja ok, semmi gond. Megvettem a kódot, még az előtt, hogy hozzám került a gép, tehát még nem is láttam a gépet. Gondoltam mire nálam lesz a gép, legyen meg minden, ami kell hozzá.

    Elhoztam a gépet, na ekkor jöttek a meglepetések: zsír új dobozban a gép, eddig ok, zsír új számítógépház, ez is ok, de oldalát leszedve ledermedtem: Lenovo alaplap! Mondom az nem lehet, ez sima gagyi egyszerű PC ház, nem Lenovo, a Lenovo meg ad alaplapod csak úgy noname PC házba, az biztos. Nézem, i5-6500 cpu, ez sem lehet új...

    Szóval, új házba rejtett BONTOTT egykori deszktop gépből való alaplappal szerelt masina.

    Win11 telepítést elindítottam, semmi kódot nem kért, telepítés végén fogadott is a szépen beaktivált Windows 11 Pro verzió! Mert ugye ezek a gépek nagyrészt üzleti szférából jönnek, ahol már volt rajtuk Windows aktiválva, így újratelepítés után gond nélkül automatikusan beaktiválódnak.

    De hogy akkor miért Linuxszal árulják, azt nem értem, de mindegy.

Új hozzászólás Aktív témák