Új hozzászólás Aktív témák

  • asanotadanob

    tag

    TX-50CS630E tapasztalatok (kb. 1 hónap után)

    Pana plazmát cseréltem erre, vegyesek a tapasztalataim. Döntő többségben HTPC-ről nézek filmeket, így csak erről a részről tudok beszámolni. Én a képbeállításokhoz nem nyúltam, viszont levettem minden képjavítót, beállítottam az 1080p pure directet, ami végképp lekapcsol minden képjavítást és TrueCinemára állítottam a módot. Így nagyon szép a kép, vannak olyan "wtf ez gyönyörű" pillanatok, amit bevallom a plazmával nem éltem át, de nagyon kényes a forrás minőségére. Jobban kijönnek a xar forrás hibái, mint a plazmánál, ami valahogy jobban összemosta. Itt vissza kell állnom az érintetlen forrásokra.
    Felhősödés, bevilágítás: mindkettő jelen van, bár a felhősödést sikerült minimálisra csökkentenem egy barbár módszerrel, amit természetesen mindenki csak saját felelősségre használjon, mert sérülhet a tv. Nálam működött. LINK
    Ami zavar, hogy gyors mozgásoknál, homogén háttéren két csíkban függöleges bevilágítás tapasztalható. Nyilván csak addig, amíg a jelenet tart (1-2 másodperc), de nem lehet nem észrevenni.
    Fentiek miatt lamentálok, hogy visszaküldjem (60 napos MM visszaváráslási gari), de nem igazán van más alternatíva ebben az árkategóriában. Volt nálam egy Sony is, ami ugyanezekkel a hibákkal küzdött, csak még spontán újra is indut néha, és 60k-val drágább jelenleg. Annak idején a plazma is kompromisszumos volt, mert nagyon világos szobában volt használva, így nappal szinte semmi nem látszott belőle, de azt megszoktam, illetve csak este használtam filmnézésre. Azóta van gyerek, tehát néha be kell kapcsolnom nappal is a készüléket. Nyilván ebben ez a készülék jobb. Meg hát az 5 év gari sokat nyom a latban.
    Ja, 3d-nél sötét hátterek esetén crosstalk tapasztalható, de ezt megszoktam, illetve nem nézek annyi 3d-s anyagot.
    Összefoglalva: Jó kis készülék, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, ellenben most nem tatlálok alternatívát.

Új hozzászólás Aktív témák