Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #64638144 #15900 üzenetére
QR-kóddal most is fizethetsz, meg átutalással aki annyira akar. (szintén szívatni magát). Ismerek egy helyet, ahol nincs kártyás, de utalással, vagy QR-kóddal, ami utalás fizethetsz.
Annak amire te gondolsz pedig a lényege, pont az lenne, hogy nem kerül pénzbe, mint a ahogy a kártyás vásárlás sem (direktbe).
Az új trend egyébként a QR-kódra épülő csalások.
Nálunk a külön felszámítok díjat "kell ez neked?"- jegyzi meg a kereskedő, az illegális.
Mexikóban nem tudom mi a tényállás. Itt írnak tapasztalatot róla.A fiatalok sem egységesek, ott is van olyan akinek még bankszámlája sincs, nemhogy tech/fintech guru lenne. És van a másik véglet is aki csak flincs flanc cuccokkal tudja elképzelni a világot A kettő között, meg ezernyi árnyalat, ahogy más korcsoportokban is, legfeljebb az arányok mások.
A fiatalokba én a 30-as korosztályt is belesoroltam, azoknál is megdöbbentően sok csalás volt. Lásd Vinted story. -
yogibear
addikt
Jók ezek a cikkek, mikor olyanokat írnak, hogy:
a listában a kártyákhoz párosított CVC/CVV-kód is megtalálható, így azt minden további nélkül fel lehet használni online vásárlásokra – feltéve, ha a valódi tulajdonosnál nincs bekapcsolva a kétlépcsős azonosítás.
Cseszhetem a 2fa-t, ha az csak az Unióban kötelező... ahelyett, hogy nem a cégekre boltokra stb bíznák, hanem a bankoknak lenne kötelező minden számláról/kártyáról történő utalás/fizetés esetén kérni azt mielőtt a fizetés megtörténik...
Az van csak védve, akinek van webkártyája és arra csak a vásárlás előtt teszi át a szükséges összeget, nem tart rajta pénzt... Aki a plasztikkal fizet online, az ráfaraghat...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
törölt tag
-
yogibear
addikt
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
pourri
aktív tag
Ha jól látom hamarosan már teljesen online is lehet értékpapírszámlát nyitni. Várhatóan mikortól kerül be ez a funkció?
-
veterán
válasz pourri #15907 üzenetére
Elvileg már kész a funkció, nem csináltam végig, de appból indítva már átdobott volna az internetbankba a számlanyitáshoz.
Ja, hogy átdobás után meg "hamarosan"...
Ha tippelnem kéne, akkor a jövő héten érdemes ellenőrizni.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Arageus
tag
Az normális hogy webkártyás vásárlás 1 nap múlva sincs benne a tranzakciók között?
Nincs függőben lévő tranzakció, sem zárolás sem,
a könyvelt egyenleg az amivel feltöltöttem, a valós pedig ugye az egy tranzakcióval kevesebb.
De semmi értesítés nemjött róla, és így app-ban nyomát se látom.
Oké tudom mire költöttem, meg úgyis az a terv vele hogy mindig csak annyit tartani rajta ami kell vásárlásra de nemtűnik normálisnak hogy történik egy tranzakció a webkártyás számlán és nincs róla semmi visszaigazolás/értesítés? Vagy most valami bankszünnap van és amiatt? (igaz ez se megnyugtató ha így van) -
yogibear
addikt
válasz Arageus #15909 üzenetére
így app-ban nyomát se látom.
Néz meg weben a számládnál... appot nem használom, de weben a számlámon mindig azonnal megjelenik... lehet az app xarakodik... az utóbbi időben elég sok minden összejött otpéknél... bármi lehet...
-
Arageus
tag
válasz yogibear #15910 üzenetére
Semmi nyoma ott sem.
A vásárlás az egy lottó vásárlás webes felületről, majd simplepay-es fizetés QR kóddal (amit simplepay-ben fizetem ki ugye, és simple appban van benne a webes kártya)
Azért furcsa mert eddig is ugyan így volt, csak webes kártya helyett a fizikai kártya volt simple-ben (de a legutóbbi mizéria után jobbnak láttam ha mégse xD ) és direkt viszanéztem. Minden korábbi QR-kódos fizetés benne van számlatörténetben mint kártyás vásárlás.
Még megvárom újévet aztán rákérdezek bank mert ez nekem nem igazán bizalomgerjesztő. az egész hogy történik egy vásárlás és nincs nyoma számlán belépve.
-
yogibear
addikt
válasz Arageus #15911 üzenetére
Érdekes, ha tippmixpróra befizetek webkártyáról online (vagy bárhol webes boltban fizetek), mindig kapok simple értesítőt is emailben a fizetésről (meg természetesen a Prótól is vagy a bolttól is)...
Annyi különbség, hogy nincs elmentve a szimpliben a webkártyám, hanem manuálisan adom meg az adatait... de ez nem lehet akadály...
Emailben sem kaptál semmi értesítőt a szimplitől a fizetésről?„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
Arageus
tag
Igen, jó van kiválasztva, ezért sem értem.
#15913 yogibear
Ahol fizettem (szerencsejátékzrt) attól jön a szokásos email, meg simple app-ban is benne van tranzakciók között, de OTP banki appjában nemlátom a számláknál a tranzakció listában, és ez az ami feltünt.
(maga a QR kódos fizetés a simple appban benne tranzakciók közt, csak banki appban nem)
Egyenlőre még nemtudom hogy simple baki vagy sem, multhéten készült a webkártyám+számla hozzá, edig csak ugye a sima otp-s solyószámlám volt önmagában.ui: webkártya adatokat megadva ugyan ez. Szerencsejátékzrt-töl jön az email a sikeres fizetésröl, de máshol nincs nyoma.
Bár nem emlékszem h simple-töl jött-e mindig minden fizetésröl email, de számlatörténetben azonnal látható volt az tuti.
Ugye otp app-ja feldobja mind2 esetben a 3d secure miatt a fizetés jóváhagyást, ezzel nincs is gond, csak zavar h nemlátom tranzakciók között. -
yogibear
addikt
válasz Arageus #15914 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nekem zéertés befizetésnél webkártyával, mindig jön email a SimplePay-től is... nem csak a zéertétől... de persze bármely más befizetésnél is...
SimplePay - Sikeres fizetés - https://tippmixpro.hu
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a(z) https://tippmixpro.hu elfogadóhelyen érkezett rendelést az alábbi tranzakcióval sikeresen rendezte.satöbbi...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most akartam én is lottózni a szerencsejáték felületén. Simple fizetést választottam, hogy alkalmazásban fizetek. Erre kérte a CVC számot. Emlékeztem, hogy ezt kéri ha korábban eltávolítottam a kártyát. És hogy csak az első fizetésnél kéri. De ezt az ablakot a CVC kérelemmel simán le tudja emulálni egy települt kártevő is. Megnéztem a Taskváltóban, a Simple ablaka, de akkor is veszélyforrás szerintem. Nem értem, hogy miért nem elég a CVC kódot megadni az alkalmazásban, amikor hozzá adtam a kártyát.
-
Arageus
tag
válasz yogibear #15916 üzenetére
bet.szerencsejatek.hu, itt való feltöltéskor még sose kaptam közvetlen simple-töl, mindig csak tőlük, de ugye tranzakciók között mindig szerepelt.
Más oldalon pl gls, benu (amiket látok legutóbbiak) onnan jött simple-töl is visza igazolás.Igazából az egészben az aggaszt hogy így ha olyan helyen használnám webkártyát ahol nemkell leigazolnom app-al (azthiszem csak eu-n belül kötelező) akkor látnám hogy hm, x összeggel kevesebb van webkártyás számlán, de nem látom hogy mi vonta le és mennyit?. nem túl bíztató.
Reméljük csak vmi friss-webszámla+ünnepek-szabik nemtom, de ez akkor se tetszik.Ugye webkártyát is azért igényeltem hogy ha olyan akkor inkább ezt adjam meg mint rendes kártyát a főszámlámmal, ezen úgyis mindig csak annyi lesz ami épp szükséges, de akkor is.
Egyébként a webkártyához tartozó számla egyenlege szinte azonnal frissül, ezért sem értem mi lehet ez.
-
yogibear
addikt
válasz Arageus #15918 üzenetére
Elvileg minden esetben kellene sms-t kapni a SimplePay-től, ezért fura nekem...
Lottózni meg okoslottózni szoktam néha, azt viszont a telefon egyenlegből, így a zéerté lottós oldaláról nincs tapasztalatom, főleg, hogy egy ideje a Pró meg a lottó egyenleget külön kezelik...
x összeggel kevesebb van webkártyás számlán, de nem látom hogy mi vonta le és mennyit?
Pedig azt látni kellene a webszámlán... akárhol vásárolok, mindig ott van, hogy hol, kinél történt... legyen az akár a kínai Ali vagy Banggood például... kiírja azt is hogy épp hány dolcsi volt, aztán 2 nap múlva mikor átváltja akkor már forintban mutatja...
Várj egy kicsit aztán ha mégsem jelenik meg a név utólag a jövő héten sem, kérdezz rá vmi biodroidnál, talán tud mondani valamit... esetleg majd a havi számlán ami amugy is hó eléján ott lesz, bogarászd át, hátha abban ott lesz a zéerté neve...
ezért sem értem mi lehet ez.Bug vagy feature, ahogy neked jobban tetszik.
-
Arageus
tag
válasz yogibear #15919 üzenetére
Bug vagy feature igen kb xD
Egyenlőre nem is aggódom nagyon túl, csak feltűnt aztán gondoltam hátha itt találkozott már valaki ilyennel.
Sima számlával sosincs ilyen gond / most sincs, pl mai kártyás bolti vásárlás is instant látni, és app is kb hamarabb jelzi minthogy kijön pénztárból a blokk, csak ez a fránya webkártya.Noh sebaj, január első 1- hetét kivárom aztán ha semmi, akkor ahogy mondtad, bepróbálkozom egy droidnál, hátha nem automata választ kapok :DD
-
luciferk
senior tag
Az OTP direkt alkalmazásban vajon a csoportos beszedési megbízásnál limitet lehet módosítani mert én nem találom, vagy csak a bankfiókban lehet?
-
Beni2360
félisten
válasz Arageus #15920 üzenetére
Érdekes kb 2 hete amióta ez a kártya új jelszó és nem tudtam a kártyámat rögzíteni, ki kellett fizetnem a számlát. Na akkor a böngészőben Simple fiok és ott beirtam a WEB kártyám adatait amire előzően utaltam pénzt. A bank küldte rögtön a pusst és le is vonta a kártyáról, a mai napig ott a levonasrol a bizonylat. Dijnet vásárlás kártyával.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz luciferk #15921 üzenetére
Tudtommal csak böngészőben netbankban lehet. Nem kell a fiókba be menni.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Arageus
tag
válasz Arageus #15920 üzenetére
kis update: a mai (28.) vásárlás ami simán kártya adatokat megadva történt, az már megjelent tranzakciók között.
(ugyan ott, ugyan úgy simple pay-es fizetési oldalon, csak QR-kód/belépés helyett kártya adatokat megadva)A 27.-ikei QR kódos még híján, lehet idővel ezis megjelenik majd... Egyenlőre várok + betudom ünnepeknek a késést, de még mindig nem túl bizalomgerjesztő a dolog.
-
törölt tag
válasz yogibear #15919 üzenetére
Ja, azzel az valuta átváltás dologgal nekem is meggyűlt a bajom. Külföldi vásárlás után levonta az egyenleget a virtuálisról, így a maradékot visszatettem a főkártyára, webkártya 1 forintot mutatott (külön történet). Aztán pár nap múlva a könyvelés után már mínuszban volt a webkártya egyenlegem pár fotintal, de ilyen 20 forint alatti összeget kell elképzelni. Gondolom a váltási korrekció miatt.
A külön történet meg az, hogy egy jó ideje, szerintem lassan egy éve, hogy ha vásárolni akarok webkártyáról és a termék 500 Ft, ráteszek 500 Forintot. És vásárláskor kiírja, hogy nincs elég pénz a kártyán... Pedig ott van. Ha 501 forintot teszek rá, akkor le tudja vonni az 500-at. Szóval nem értem ez mi.
-
yogibear
addikt
válasz #64638144 #15930 üzenetére
mindig többet teszek rá, mint amennyit elköltök, belekalkulálva azt, hogy a váltás kb 2 nappal később történik az aznapi első árfolyamon... ami így lehet magasabb is...
Annyi mindig marad rajta, hogy a korrekciót meg tudja csinálni a rendszerük...Az meg azért van mert valszeg nem tud a rendszer nulla forintot kezelni a levonás után,
ami meg azért érdekes, mert ha a maradékot visszateszem a fő számlára, akkor meg tudja a nullát a webszámlán...„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
-
donbig
tag
Üdv! Bankon belül az értékpapírszámlán már meglévő befektetési jegyeimet át tudom vinni TBSZ-re? Vagy vissza kell váltanom, a pénzt TBSZ pénzszámlára tenni és onnan újra megvásárolni a bef.alapokat? Kb. tíz éve volt TBSZ-em, nem emlékszem már hogyan működött.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
donbig
tag
válasz vnorbi #15938 üzenetére
és Peter.70 Köszönöm a gyors választ, T+X napos papírok vannak, ez akkor most bukott sajnos. " E " betűsnél, ha igaz a nyíltvégű bef.alapokat át lehet vinni TBSZ-re banfiókos ügyintézéssel, de ebben az esetben már ez sem lenne megoldható.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
donbig
tag
-
veterán
Kapja be a Simple amiért pont ma nem megy avagy engem is utolért az "átok"
Szerencsére csak busszal akarok utazni, így megoldás lett a Telekom Mobilvásárlás app.Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
donbig
tag
Én meg színházjegyet akartam venni, két darab volt még az első sorokban. "Útközben" vagyok én is, nekem a Wise volt a megoldás. Szeretem a Simple-t, de ilyenkor meg tud sz.patni.
Peter.70: Nekem is ez a véleményem, hiszen már régóta veszélyhelyzetben élünk, de tényleg nagyon off."Ember, most jövök ki a templomból!"
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #64638144 #15948 üzenetére
Én ezt találtam helyette, kevesebb helyet is foglal: googid
Már csak át kell "importálni" a dolgokat
Valószínüleg kézileg... Nem lehet kimenteni ezeket Simpleból ugye? Hűségkártya. A máv app nem lenne rossz ötlet, majd a simple helyére feldobomcsako és donbig
Én Revolutot használok erre, nincs gond.
Persze, ha simplepay felületen kell és azzal van a gond, akkor ez sem fog segíteni
Csak a simple app helyett jó...[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest