Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz 19870820 #9903 üzenetére

    A Flash-nél van egy bug. Ha olyan oldalt nyitsz, ahol Flash van, akkor felkúszik sokszázra és onnan vissza már aligha. Nálam 2 gigánál max 4-500-ra megy vissza 1300-ról.

    Viszont direkt teszteltem, ha nem nyitsz meg Flash-es tartalmakat, akkor megmarad olyan 150-180 körül és ha sokáig (50+ óra) fut akkor sem eszik 250-300-tól többet.

    Még mindig jobb, mint rókánál, ahol 10-15 megnyitott lappal 20-30%-os CPU usage-t produkál alapjáraton. Ennyire nincs szükségem az üres memóriára, hogy cserébe a CPU-t terhelje a folyamatos clear memory buffer kérésekkel.

    Mellesleg a memóriahasználat terén is egy rakás urban legend van.
    A Firefoxról azért terjedt el a memóriazabáló, mert mikor sok ramot zabált, akkor lassult. Az emberek reakciója ilyenkor az, hogy megnyitja a task managert és látja, hogy sok RAM-ot zabál. Ilyenkor elindul a sokszor téves asszociáció, miszerint memórahasználat = lassulás

    Mivelhogy a RAM jóval gyorsabb, mint a HDD (még az SSD-től is), így ésszerű, hogy a programok inkább ezt használják, mint a HDD-t. Ez a Windows (igen, a 7-es is sajnos) memóriakezelésének szöges ellentéte, ahol mindent kilapoz, amit nem kéne, majd mikor a szerencsétlen ember órák után vált vissza az adott szoftverre akkor beolvassa lapozófájlból, ami alapértelmezésben még a rendszerpartíción is van ráadásul, ahol ezen kívül még egy rakás I/O kérés zajlik párhuzamosan.

    A Superfetch pedig csak azoknak jó, akik valamilyen rendszer szerint használják a szoftverjeiket, ami lineárisan leprogramozható. :DDD

    Ehhez még hozzájön az, hogy a memória keveset fogyaszt és kevésbé is melegszik, mint a CPU, ha nincs húzva és jó a ház szellőzése külső hűtésre sincs szüksége.

    Az Opera így van felépítve. Én akkor csodálkoztam a leginkább, amikor ősrégi P3-as gépről 512MB rammal átálltam a mostani gépemre.
    Az előtt az Opera magasan verte memóriafogyasztásban és sebességben is a konkurens böngészőket.
    Mikor átálltam az új gépre az Opera sebességben szintén verte, a sebessége az olyan erőforrásigényes oldalakon, mint a Gmail vagy a Google Reader nagyon megnőtt (egy ugyanazon verziónak), viszont a memóriahasználata is megnőtt egy időben.

    És máshol is ezt figyeltem meg (bár értelemszerűen a saját gépemen használom a legaktívabban), hogy a Firefox 20 másodperc alatt indul el neki, az Opera meg veszedelmes sebességgel működik ahhoz képest. Mikor erősebb gépre dobom fel, akkor szintén. Mikor 4 giga ramos Core 2 Quad-ra dobtam fel, akkor volt, hogy kapásból berántott 3-400 megát.

Új hozzászólás Aktív témák