Új hozzászólás Aktív témák

  • utas666

    tag

    Régi (12.17) Operánál hogy van a cahelés webm videóknál?

    Azt figyeltem meg youtube-on, hogy lejátszás után marad a memoriában és szabadon tekergethetek nincs adatforgalom. Aztán ha kilövöm a fület, akkor kiíródik egy .tmp fájlba és ha újra nyitom videó oldalát egy új fülben, akkor megint letölti, ha bezárom megint kiírja és sokat ismételgetve ezzel lehet gyártani egy rakat, sok megás .tmp fájlt (van hogy csak a böngésző kikapcsolásakor írja ki, lehet valami beállítás...). Így aztán sok értelme van a cachelésnek...

    Ezek a .tmp fájlok a cache mappában (opera:cache -ben nem láthatóak) amúgy többé kevésbé tartalmazzák a videót, de van egy header (ilyen OMCF ... 00 00 00 ...), amit levágva, a kiterjesztést pedig átnvezve .webm-re már felismerhetővé válik a dolog és rendben elindul a lejátszás (VLC, vagy akár maga a böngésző is), de pár másodperc után aztán megakad, tehát valami huncutt bitek még továbbra is bekavarnak.

    Videót letölteni már sokféleképp tudok, inkább a mögöttes mechanizmus és logika érdekelne. Mondjuk a cache bóklászós módszernek van egy olyan előnye, hogy a régebben nézet dolgokat is elő lehet hozni az oldal felkeresése és a history segítsége nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák