Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz AMD Power #77272 üzenetére

    Valóban, illetve emellett szerintem - mint ahogy igaz ez minden területre - maga a piac, a kereslet is hatással tud lenni az árakra, nyilván ezzel mindenki tisztában van. Ha keresett pl. a H Astra használtan, akkor valamennyivel többet tudnak/mernek kérni az eladók, hiszen keresett termék.

    Nagyon érdekes amúgy, hogy mondjuk célautóknál ( mikor barátnömnek néztünk Cabriot ) az idöszak is befolyásol, az ösztöl tavaszig tartó idöszakban nagyjából 5-700€-val olcsóbban kérették magukat a G Cabriok,mint tavasszal. De persze ez csak az ilyen "célautóknál" van így.

    Nagyon OFF, tudom, de például az ingatlanpiac is nagyon hasonló.
    Két éve, mikor kijöttem készítettem egy nagyjábóli kalkulációt, hogy milyen spórolási ütemmel nagyjából milyen intervallumban valósulhat meg egy otthoni használt lakás megvásárlása. Felmértem az akkori árakat - csak egy példa, 54-60 négyzetméteres 1,5-2 szobás panel Köki környékén 6,5 milliótól indult akkor, 7-8 volt egy normális, minimális frissítést igénylö.
    Ma pedig, ha rákeresek a környékre, ugyanekkora lakások 15 milliótól kezdödnek a foglalkozósak, de a 20 millió sem ritka szám egy 2 szobásnál.
    Simán megduplázódtak az árak, pedig se a lakások nem lettek nagyobbak, se az állapotuk nem változott, söt, két évvel még öregebb kecók. És egyfolytában azt olvasni, hogy "tovább emelkedik, nö az érdeklödés" stb..hasonlóan érdekes téma.Na OFF vége. :D

Új hozzászólás Aktív témák