Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz motoflug #77248 üzenetére

    Én azt gondolom, hogy ebböl a korszakból ( 90-es évek eleje ) választva a legtöbb típusnál kell tartani a kasztnitól.
    Ha OFF-os autókat is nézünk, az E36 is porlad csúnyán, a Swift Gti is, Golfok ugyancsak, de ha pár évvel újabbakat, akkor pl. az MX-5 is híresen rohadós, és lehetne sorolni a többit. Egyszerüen akkor még nem Volt akkora hangsúly a karosszériavédelmen egyrészt. Másrészt pedig egy " sportolásra" használt idösebb autónál az eröhatások is csavargatják a kasztnit, ez is hatni fog az elemek állapotára, kemény futómü, ha PU szilenteket használsz, akkor a csatlakozási pontokra is, ergo idövel mindenképp foglalkozni kell a kasztnival. :)

    A lakatolástól pedig annyira - szerintem - nem kell tartani, ha megfelelöen elö van készítve, és kezelve van a javított rész, akkor sokáig nem lesz vele gond. Plusz, ha már ott van az ember - föleg, ha van lehetösége/helye/eszköze magának csinálni, vagy találsz olyat, aki kellöen megszállot a pepecseléshez -, akkor millió finomsággal lehet merevíteni a kasztnit, ahol csak akarod ( és itt most nem a belsö bukócsövezésre gondolok, hanem magát a kasztnit, a bölcsöt, stb. ), ami megint csak jótékonyan fogja befolyásolni a kezelhetöséget. :)

    Azt kell eldönteni szerintem, hogy az ember a "könnyebb" utat járja, ergo olyant választ, amiböl sok van ( Pl. Opel vonalon Corsa, Astra ), van alkatrész, plusz átjárhatóság az alkatrészekkel ( amivel aztán legális-illegális vonalon lehet továbbmenni ), vagy a " komplikáltabbat", és valami ritkaságot választ, amihez nehezebb motyókat vadászni, és több mindent kell magadnak kitalálni. :)

    De ez egy olyan téma, amiröl hosszasan lehetne értekezni, ilyenre pl. tökéletes lehetne a következö tali, ha szervezödne egy. ;)
    ( Ami azt illeti, mi Petyyyyy-vel az október 2-ai héten valamikor összefutunk egy minimeet-re, amire ráadásul a Gsi-vel megyek, mivel haza kell vigyem vizsgáztatni, szóval akár az is lehet egy opció a következö Topictalira, ha van rá érdeklödés. :D ).

Új hozzászólás Aktív témák