Új hozzászólás Aktív témák

  • kis.zsolt

    tag

    válasz Degeczi #43324 üzenetére

    Ha visszaolvasod az írásaimat, nem trollkodom, a legkönnyebb lepattintani valakit úgy lehet, hogy azt állítod róla, hogy trollkodik.
    Annyi a bajom a HA-val, hogy igen, előre leírják, ahogy mondod, és nagyszerű videókat is kapunk a srácoktól, hogy ez mire jó, és miért volt rá szükség. Ok. De mikor odaérünk, és megjelenik a frissítés, én mindig egy komplett mentéssel nyitok, mert az elején sokszor belefutottam, hogy hiába "készültem rá" a beígért változásokra, azok más módon jelentek meg, mint ahogyan számítottam rá. Klasszikust idézve: "tudtam, de nem sejtettem".
    Ezért most már csak annyi a kellemetlenség, hogy visszatöltöm a korábbi backupot, és elfelejtem a rendszer további frissítését. Igenám, de ekkor a biztonságnak is valamelyest annyi, hiszen akadnak frissítések, melyek biztonsági réseket tömnek be, és ezeket a verziókat nem célszerű kihagyni. És olyan nincs, hogy csak a réseket tömöm be, sajnos jön minden rossz dolog a jó dolgokkal együtt.
    Nehéz eset. Ezért is használom mindkét platformot. És az utolsó mondatod ismét telitalálat: igen, már nem frissítek, a 10-es volt az utolsó.
    Picit más, lazán kapcsolódó, és említve is volt:
    A tönkrement adatbázis nálam is előfordult: az SD-kártya volt a ludas és nem a Domo, illetve a második esetben verziót váltott az sqlite3 adatbázismotor, és az sokaknál okozott bajt, de megoldás is volt rá... nem linkelem, mert már nem emlékszem rá, de terminálban egy kb. 10 soros utasításhalmaz volt, és minden ment a régi kerékvágásban. Ez akárhogy számolom 12 év alatt 2 Domo hiba. És most hogy írok kirajzolódott valami: furcsának tartom, hogy a HA esetében ami nem oké, az mind user error, de ugyanez a forgatókönyv nem alkalmazható a Domora, mert csak, ott nincs user error, ott alapból vacak az egész?

    Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!

Új hozzászólás Aktív témák