Új hozzászólás Aktív témák

  • guess.who

    senior tag

    A másik kérdésem: adott egy Blockly vezérlés, ami egy Xiaomi mozgásérzékelőt figyel. Ha az általa mért fényerő 0 lux ÉS mozgást érzékel, akkor felkapcsol egy világítást 5 másodpercre. Ez eddig egyszerű, működik is rendesen.

    Csakhogy a világítást másra is használom, azaz szükség lenne olyanra, hogy mozgás esetén, ha már fel van kapcsolva a lámpa, akkor ne kapcsolgassa le 5 másodpercenként. Másik feltétel: mivel pár méterre van tőle egy másik lámpa (és mozgásérzékelő) is, ami szintén kapcsolgat, azt is kellene figyelni, hogy ha az a másik világít, akkor ezt NE kapcsolja fel mozgás esetén (mivel van elég hulladék fény onnan, ami elég).
    Gondoltam, semmi gond, beteszek két plusz ÉS kapcsolatot, valahogy így: "HA (mozgásérzékelő=mozgás ÉS fényerő<1 lux) ÉS (másik lámpa OFF ÉS ez a lámpa OFF) THEN kapcsoló ON, majd kapcsoló 5 mp OFF". Csakhogy ez így nem jó, bármilyen variációban cserélgetek az ÉS kapcsolatok között, állandóan ki-be kapcsolgat a lámpa 1 másodpercenként.
    Próbáltam úgy is, hogy VAGY kapcsolatot teszek a két lámpa közé és a lámpák ON állapotát nézem (azaz ha bármelyik fel van kapcsolva, akkor nem kapcsolgatja a világítást a mozgásérzékelő), de az eredmény ugyanaz: ész nélkül kapcsolgat másodpercenként, nem lehet leállítani. :)

    Kellene bele tennem egy ELSE ágat, hogy ha nem teljesül a kikapcsolt lámpák és a fényerő/mozgás feltétele, akkor mit tegyen? De azon az ágon nem csinál semmit, akkor mi értelme van és hogyan tudom megmondani neki, hogy ne csináljon semmit? :) ;]

Új hozzászólás Aktív témák