Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    Most már a tököm az egész GPU helyzetbe :))
    Personal rant következik!
    Nem sok időm van játszani, azt is felezem a gép, meg a PS5 között, a következő 1 évre PC-n kb két játék lesz a stratégiákon kívül pörgetve: Cyberpunk 2077 és BF VI (?), de ezeket szeretném kompromisszumok nélkül nyomni (és rohadjon meg ebbe már az rtx is beletartozik).
    Kinéztem először a 3080 TUF-ot, de végül a 10GB RAM miatt visszatáncoltam (főként a resale value okán, legkésőbb 1 éven belül nagyon elbaszott konstrukció lesz ez az alap 3000-es széria).
    Az AMD 6800xt nyers ereje fellelkesített, fel is készültem az AIB rohamra egy sapphire-re, de alapvetően az tisztán látszik, hogy az AMD már megint egy ígéret lett jó alapokon: majd lesz driver, majd lesz RT, majd jó lesz, mert a konzolok is ezen vannak, majd az új játékok támogatják, majd lesz AI upsample tech ebben is. MAJD! Ebből meg már tanultunk, hogy az ilyen kártyák, amik majd jók lesznek azokat akkor kell megvenni, amikor már a majd van. Legutóbbi kártyám buli áron egy Vega 64 volt, de a megjelenés után 1 évvel. Teljesen jó kártya lett, akkorra.
    Nyilván most jön a téli szabi, januárban már pont semmire nem megyek egy kártyával.
    Azt nehezen nyelném le, hogy a refresh/TI egy hónap alatt 100K-t csökkent a 3080 reálértékén (márpedig ez lesz Q1-ben).
    Azt hiszem nekem most egy GPU bérlésre lenne szükségem, havi 10K, 3 hónap, 3080, aztán jól van :)

Új hozzászólás Aktív témák