Új hozzászólás Aktív témák

  • Blazin

    csendes tag

    A minap belefutottam egy érdekességbe: bár jómagam nem vagyok egy nagy kártyanyúzó, nem futtatok különféle tesztprogramokat és figyelem a score-okat, a GPU Tweaket rendszeresen megnézem játék után, csak úgy kíváncsiságból. És most azt láttam, hogy a GPU Usage 99%, az FB usage 100%. Azt olvastam valahol, hogy az nem jó, ha a Frame Buffer 100%-os használatban van, mert az bottlenecket jelent (?).

    Mivel nem először játszottam az adott játékkal, és előzőleg talán 70% volt a max, visszapörgettem az élő teljesítményfigyelőt, hogy mi volt ez. Azt tapasztaltam, hogy 17%-os GPU Usage-ről és 16%-os FB Usage-ről ugrott fel egyetlen másodpercre 99-re illetve 100-ra, aztán a GPU visszaesett 30 körülire, az FB pedig 21-re úgy, hogy a 2 GB vRamból mindössze 700 MB volt használatban és az előtte és utána sem változott. Én ebből játék közben semmit sem vettem észre, szerencsére.

    Mi lehetett ez? Jelentkezett egy pillanatra a 128-as busz szűkössége? CPU bottleneck? GPU bottleneck? Csuklott egyet a GPU Tweak? :)

    Egy i5 4570s van egyébként a Strix 960 mellett.

    Ami a hőmérsékleteket illeti, nagyon meg vagyok elégedve, ahol a régi kártya 66 fokig is felkúszott, ott a Strix hűtő 56 foknál egyszer sem engedte tovább.

Új hozzászólás Aktív témák