Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz Tirexi #2533 üzenetére

    Írtad, hogy gari nincs rá, meg tudtommal használtan is vetted. Kérdés az is, hogy mennyi "munkaóra" van benne, van-e valami hibája (pixel, karc, sérülés, stb.). 150k körül mentek anno ezek, ha jól emlékszem. 100k-nál többet biztosan nem ér, sőt...

    "Egyik IPS sem olyan gyors mint ez a monitor 120Hz-en 2ms-el"
    Tény, ha van géped alá, akkor biztos jó dolog is tud lenni a 120 Hz, ezt nem vitatom. :K
    Ebben az esetben nem (csak) a válaszidő a mérvadó, sokkal többet nyom a latba az input lag. PH teszt szerint a VG278H-nak átlagosan 30 ms a bemeneti késése, ami kb. talán a közepes kategóriába esik. Ennél még a kisebbik NEC-mnek is jobb a késése (~8 ms). A nagynak meg kb. 32 ms átlagosan (persze nem is elsődlegesen játékra van/való) és érezhetően gyorsabb a kisebbik játékok alatt, pedig a 23"-asnak 14 ms a válaszideje, míg a 26"-osnak 8 ms.

    "Színben biztos, hogy jobb"
    Persze, hogy jobb, főleg úgy, hogy a tiéd alap színprofillal is eléggé pontatlan. Főként egy WCG-s (széles, nagy színterű) monitor tudna sokkal többet nyújtani normálisan kalibrálva (pl. Dell U3014 ;]). De ezek elődlegesen nem játékra vannak, inkább komolyabb graf. munkákra, de emellett még tudni kell használni is őket azon a területen. :K Átlagfelhasználónak is sokat tud nyújtani, főleg, ha szereted a telt, élénk színeket, persze, mint mindennek, ennek is meg van a maga hátránya, attól függetlenül, hogy jó dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák