Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz atesss #4240 üzenetére

    atess:

    Itt nem arról lehet szó, hogy mi a chipset álltal alapból támogatott, hanem hogy hogyan nyírták meg a funkciókat, hogyan butították le a 945GM tudását.

    Ezt fogjuk majd megnézni... :)

    Már csak az a kérdés, így hogy tudják letesztelni az Intelnél...

    Sehogy, ugyanezt eljátszották pár évvel korábban pl. a 845 Mobile chipset-eknél is. A hivatalos Intel-es specifikáció szerint max. 1 GB (= 2*512 MB) DDR RAM volt támogatott, kb. egy éven belül kerültek piacra az 1 GB-os noti DDR modulok, amikből - mit ad Isten - 2*1 GB gond nélkül futott a 845-ös chipset-es notikban...

    De szerintem egy mai, modern noti-vinyó is dobhat azért a sebességen (jó, persze az SSD-hez képest más kategóriában versenyeznek...), és az tárhelyet is biztosít - ha kell.

    Köztes megoldásként pedig ott van a Seagate Momentus XT Hybrid. Ha valakinek pedig IDE-s vinyója van csak, az sincsen megfosztva az SSD-bővítés lehetőségétől, csak épp mélyebben kell a pénztárcájába nyúlnia: hardveresen TRIM-képes, Sandforce vezérlős IDE csatlakozós SSD az OWC-től.

    stratova:

    Jelenleg M 745-tel (1.8/400/2MB) 400 MHz-en üzemel a Kingston páros, de ma kipróbálom benne a nagy nehezen felhajtott M 760-at (2.0/533/2MB). Szerintem ennél erősebbre nem érdemes beruházni.

    Heh, nekem van egy olcsón vett Pentium M 780-am, valószínűleg egy kisebb HTPC alapja lesz egy Aopen i915GMm-N alaplappal együtt... :)

    mikkokawa:

    Értem, de akkor fölösleges nekem DDR 800-as modulokat vennem ha az 533as olcsóbb,nem? Gyorsabb nem lesz tőle..

    Ha 533-asat olcsóbban veszel, akkor igen, de szerintem a 667-es/800-as modulok az olcsóbbak.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák