Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz zolikaDB #13674 üzenetére

    Összefoglalom neked, hogy egyértelműbb legyen milyen géped is van.

    A Sattelite C660 sorozatot többféle felszereltséggel is gyártotta a Toshiba.
    A tiédben nem V140-es processzor van. A V140-es az az S1G4 sorozat egyik belépő tagja, amit valóban át lehet cserélni nagyobb processzorra.

    A tiéd még egy másik platformmal van szerelve. C660D-14E = AMD E-240-es CPU
    Ez a Brazos APU-ra épülő család.
    A Brazos amikor megjelent, akkor netbookokba szánták.
    Nagyjából egy Pentium 4-es számítási kapacitásával rendelkezik, de egy - akkori szemmel nézve - kifejezetten erős GPU-val van párosítva, ami nagyrészt tehermentesíti a processzort, így annak gyengécske számítási kapacitása már elég, hogy elboldoguljon a netbookok fő feladatául szánt internetezéssel, filmlejátszással, zenehallgatással.

    A Brazos családnak is több tagja volt.
    C sorozat, Ontairo kódnévvel, alacsony órajel, nagyon gyenge, de alacsony a fogyasztása, bár nem ajánlom senkinek se, annyira lassú. :/
    C30.................1mag.................1GHz............9Watt
    C50/C60..........2mag.................1GHz...........9Watt

    E sorozat, Zacate kódnévvel, picivel magasabb órajelekkel, ez már egy jó processzor volt, netbookokba jól használható. Persze ebből is készült egy magos kivitel, ami semmire se jó. :/
    E240................1mag.............1.5GHz..........18Watt
    E340/E450.......2mag.............1.6GHz..........18Watt

    Sajnos a tiédben egy magos E240-es van. Ezért olyan vacak az a gép. :/
    És ezek BGA tokozásúak, rá vannak forrasztva a lapra, nem lehet cserélni.

    A másik gond, h ezeket netbokokba szánták, mégis elég sok gyártó elkezdte belepakolni a 15"-os gépekbe is őket, ahogy manapság is gyakoriak a 15"-os gépekben a tabletekbe szánt erőforrások. :/

    Ezeket eredetileg alacsony energiafogyasztásra hegyezték ki, egy netbookban a kicsi kijelzővel, egy nagyobb akksival fél napot is elment netezgetve, ami azért jó dolognak számított.

    Összefoglalva kár volt megvenni azt a gépet, mert semmire se lesz jó. Az E350-es processzorral szerelt változatoknál is felül az ember a szopórollerre, ha meg akar nyitni netezés közben mondjuk egy PDF-et, de azokat azért lehet használni elég jól.
    Egy SSD-t érdemes alátenni, meggyorsítja a gépet, de ennyi.
    És igen, Win7-et rá, annál újabb oprendszert inkább ne. És telepités után tiltsd le a Win frissítéseket, ne keressen a háttérben se, mert az is visszafogja a gépet.
    A böngészőre reklámblokkolót, illetve a CCleanerrel tiltsd le az automatikusan elinduló programok közül azokat amik nem kellenek. A Toshiba által mellékelt n+1 segédprogramok közül is csak azt rakd fel, ai tényleg kell, a többi ne egye a gépet feleslegesen.

    Van a Win7-ből egy TinyXP mintájára készült Tiny Win7 is, esetleg kipróbálhatod.

    Én akkoriban használtam ilyen Brazosos gépet, emlékszek, egy Sony netbook volt, E350-es, talán 4 giga rammal, még játszottam is rajta, mert a GPU elég erős volt hozzá, de netezésen kívül másra nem nagyon jó.

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák