Új hozzászólás Aktív témák

  • BPFeri

    senior tag

    TAPASZTALAT MEGOSZTÁS !!!
    Előre megkérek Mindenkit nem tessék kezdeni röhögni rajtam !!!
    A táp ( CHEFTEC 410W ATX-410-212 ) valóban hibás volt. Sikeres javítás és próba ( láttam egy másik teszt lapot hibátlanul inditott ) után továbbra sem akarta ez deszkámat ( típust lásd alább ) indítani. Semmi gond! Tápcsere SEASONIC –ra .. ujabb kapcs.. megint semmi !!! Akkor bizony itt vmi nem kóser.. RAMokat ki. Ujabb kapcs.. semmi... rövig káromkodás... semmi gond !! CPU-t is ki.. csak a rendszer ventik maradtak rákötve hogy legyen vmi vissza jelzés arról mükszik-e már végre vagy sem... ismét bekapcs.. semmi !!.. egyre inkább ugy néz ki hogy a deszka ( VADI új !!) hibás... müszerek elő.. mérés itt .. JÓ!!.. mérés ott.. ez is JÓ !!!
    Tanakodás.. majd egy hirtelen ötlet , vegyük ki a házból.. csavarhúzó elő.. hoppá !! ezek az alaplaptartó csavarok nagyon meg vannak húzva !! enyje , enyje!! .. lazítás picit.. majd bekapcs és VENTIK pörögnek !!! .. hurrá .. gondolom én naívan.. de ventik le is álltak szinte azonnal.. ujabb kapcs.. rövig pörgés, de ismét leállás. Szakember: „Ez bizony zárlat !!”
    Nos... valszeg én keféltem el a lapot azzal hogy nagyon „megtéptem” a csavarokat.
    Ettől függtelenül – Szakember szavait idézem – a táp is hibás volt, szép lassan ment tönkre DE javítható ugyhogy most ZSÍR ( legalábbis a belseje!!).
    Végül is ez megnyugtató !!.
    Ja és mégvalamit .. ezekről a 410 –es CHIFIről azt tartják hogy sajnos szériahibásak vagyis ilyen meghibásodás bármikor előjöhet és –sajnos- meglehetősen gyorsan. Javítani kell és innen kezdve ismét Okés (egy darabig) !!
    Tömören ennyi a történetem.. kérek MINDENKIT (ismét) nem kiröhögni balgaságomat amit a csavarok ilyettén való „nagyonmeghúzásával” tettem !
    Üdv és jó fórumozást Nektek !
    F.

    ....

Új hozzászólás Aktív témák