Új hozzászólás Aktív témák

  • Den

    veterán

    válasz dugynok #9973 üzenetére

    Hm,.. Hát ez a cserélőember dolog sajnos szükségszerűség. Mi régen mindent megpróbáltunk megmenteni, megjavítani. De nem igazán működik. Vagy mi fizetünk rá, vagy a tulaj a nagy gyógyításra. Mondok példát. Régen sokat szarakodtunk a karbikkal. Volt hogy egy kínai robesz, vagy quad karbiját háreom négy napig hangolgattuk, szét lett szedve vagy tízszer, fúvókacserék, felújítószett, állítgatás, sttb... És a végén előfordult, hogy több elszúrt munkanap után mégiscsak az lett a verdikt,hogy cserélni kell.. Na most itt két választásunk volt, vagy kifizettetjük a három munkanapot a tulajjal, ami amúgy tóbb mint egy új karbi ára, és nyilván egy karbiállításért nem akar ennyit fizetni, illetve ha végül cserélni kellett akkor pláne nem akarja a sikertelen próbálkozás költségét fizetni, ée nem is tartottuk volna etikusnak.
    Maradt a másik lehetőség, benyeltük a három napot, kiszámláztunk pár ezer forintot, ami az ügyfélnek tetszett, nekünk viszont masszív bukó volt a dolog, mert ennyi idő alatt három blokk generált megcsinálunk.

    Tehát most az van, hogy karbit szétszedjük, kitisztítjuk, ellenőrizzük a fúvókákat, méreteket, kopást stb.. Aztán megy vissza. Ha utána a szokásos beállításokkal egy órán belül nem sikerûl normális működésre bírni, felteszünk egy ugyanolyan zsír új karbit. Ha azzal hibátlan, akkor karbi csere. Mindenki jobban jár. Az ügyfél csak a csere díját fizeti, plusz az új karbit, ami ezekhez a kínai gépekhez 10–15 ezer között van, nem áll itt sokáig a gépe, es olcsóbban jött ki, mintha akar egy nvap munkaidőt is ki kellett volna fizetnie. Mi is jól jártunk, mert ugyan csak par ezer forintot kerestünk, de nem ment el potyára egy csomó idő olyan munkával, ami lehet hogy meddő ténykedés lett volna, és a végén úgyis cserélni kell.

    És még vannak ilyen dolgok ahol a munkadíj/alkatrész költség arány miatt jobb megoldás cserélni.

    Nyilván nem a 70 ezer forintos karbiról, meg az 50 ezer forintos fékmunkahengerről van szó.

    www.simson4t.hu

Új hozzászólás Aktív témák