Hirdetés
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Korábbi hsz-ban olvastam T-s webshop-os rendeléssel kapcsolatban.
Ami konkrétan érdekelne:
- T-nél is az átvételt követő naptól kezdődi a 3/8 m.nap?
- webshop-os rendelelés esetén is érvényesíthető a 3 m.napos csere akkor?
- ha cserélik, akkor én gondolnám, hogy újra él a 3 m.napos csere lehetőség, illetve a 8 m.napos elállás? Vagy ez már sok jó lenne egyben? Ezzel kapcsolatban fogyasztó védelmet kellene kérdeznem?Köszi
[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Dicker
őstag
válasz lafaty80 #18251 üzenetére
Szia!
Igen arra a napra van ledátumozva általában a papír. (nagyon ritkán előfordul más is. de végső esetben ott lesz az átvételi elismervény, amit a futár ad)
Igen, bármelyik T-pontban, vagy visszaküldheted, de az lassú.
Igen, mert az egy teljesen új készülék. Garancia papírt is cserélik ilyenkor. -
Corleone33
senior tag
Sziasztok
Az a pici problémám van (nem tudom mennyire ideillő, ha nem akkor bocsi) h történetesen Tmobilos csomagom van Samsung Galaxy Spica telefonnan és a kis cukipofa telefon kéré-s nélkül nekiállt bekapcsolgatni a netes adatforgalmamat, én meg csak néztem, hogy ez meg h lehetséges. Noha azóta már rájöttem, hogyan tudom ezt kikerülni ( a netes elérések közül töröltem a mobilnetet), az lenne a kérdésem, hogy az lehetséges, hogy a telefon "magától", minden ok nélkül fogja magát és bekapcsolja a netet?
Régebben Nokia C5-03-as okostelóm volt, ugyanúgy T-mobilos és ugyanez volt.."Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Táblagépet tilthat, tilt szolgáltató? Mennyire kell körültekintően eljárni? Úgy mint telefonnál? Használtan találtam sim-es gépet elvileg független csak tartok tőle nehogy tiltásra kerüljön, ha esetleg szolgáltatói darab és utólag lett függetlenítve.
-
Dicker
őstag
válasz Corleone33 #18254 üzenetére
Szia!
Ez valószínűleg beállítási probléma volt.
Természetesen bekapcsol magától, ha engedélyezve van. Az is igaz, ha van wifi hálózat a közelben, akkor pedig azt részesíti előnyben, így lehet, hogy nem tűnt fel mindig. -
icons
addikt
Hello!
Vettünk több mint egy éve egy USB stickes mobilinternetet, és már 2hónapja lejárt a hűség Úgyhogy kezdünk sokat fizetni érte, gondoltuk felmondjuk.
A kérdés: vissza kell vinni a sticket is a SIMmel együtt, vagy elég ha beballagunk egy T-pontba, és azt mondjuk nem kő a szolgáltatásotok!!Köszi!
-
pana0017
senior tag
Ha beírom a kedvenc 3 számom a neten(like), akkor az rögtön aktiválódik?
-
Tonyi9100
csendes tag
Szerbusztok!
T-mobil hálózatzár vezérlő kódot tud valaki, külföldön vagyok és nincs kedvem új telót venni -
1430
senior tag
válasz #04441088 #18250 üzenetére
Jelen pillanatban több mint 400 db van készleten, de hogy ez mennyi időre elég, azt nem tudom megtippelni sem. Árcsökkenésről ha tudnék se írhatnék.
lafaty80
Azzal számolj, ha élsz a 3 munkanapos cserével, akkor ugrik a 8 munkanapos visszaküldési lehetőség, lévén már azt a készüléket nem tudod visszaküldeni (más lesz az IMEI).pana0017
Igen, azonnal érvényesül.Tonyi9100
Nem jó helyen jársz, ez a fórum alapelveibe ütközik...
■ így különösen tiltott témák például:szoftver regisztrációjához, működ(tet)éséhez szükséges kód vagy azt kijátszó szoftver, egyéb eljárás; készülék (műholdvevő, telefon, stb.) szoftverének jog- vagy licencellenes megváltoztatása, kijátszása, ehhez szükséges eszközök adás-vétele, telefon vagy egyéb eszköz szoftverének megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívóinak adás-vétele, bundle játék/szoftver értékesítése az azt tartalmazó újság nélkül;''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
lafaty80
addikt
Beszéltem ma a fogy. védelemmel, ők azt mondták hogy a 8 nap is újra él.
De a 3 nap az akkor újra kezdődik?
Nekem mondjuk az sem teljesen világos hogy mikortól kezdődik a 3/8 nap. Már olvastam:
- megrendeléstől
- átvételtől
- átvételt követő első teljes munkanaptólCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
lafaty80
addikt
válasz dedike #18269 üzenetére
1 mert t-s telefonom van. És drága volt és konkrétan t-s a topic
2 mert nem akarok behúzott farokkal vagy nagy semmit mondogatva távozni ha reklamálni szeretnék.
3 mert pont a hozzád hasonlók tudnak utólag nagyokat okoskodni.Ha nem tetszik olvass át rajtam. amúgy kösz a linket
-
addikt
Nem zavar, dehogy! Viszont 4 hozzászólással előrébb ott van a részletes válasz. Annál többet itt hallani/megtudni nem hinném, hogy sikerül erről a témáról, azért is linkeltem egy másik szakmai topikot.
Ráadásul olyan fórumozótól származik a segítség, akinél jelenleg többet (és nemcsak ezen a fórumon, hanem általában) igazából senki nem tud a T-Mobile által nyújtott szolgáltatásokról, illetve azok elérhetőségeiről és szabályairól.(#18271) lafaty80:
Nézd. Nem szoktam okoskodni. Sem előre, sem utólag. Ellenben már 10-nél több alkalommal rendeltem a Webshopból készüléket (meg egyebet is), s eddig soha semmi bajom nem volt. Annak az esélye pedig, hogy 2X (vagy többször) kapsz rossz telefont, szerintem a nullával egyenlő. (Persze nem vagyok matematikus, hogy ki tudjam számolni, a kombinatorikát mindig utáltam..)
Amúgy szívesen!
[ Szerkesztve ]
Jó szerencsét!
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Ha vettem egy telefont a webshop-ból (domino kártyásan, egy összegben fizetve), de nem vált be (Túl nagy), és szeretnék élni a 8 napon belüli visszaküldéssel, azt csak postán tehetem meg, vagy bevihetem személyesen is valamelyik T-mobile üzletbe?
Illetve hogy 99ezer ft-ot fizettem, ebben benne van a készülék és a domino sim kártya ára is, ha a domino kártyát még ki sem bontottam annak az árát is visszaküldik, vagy csak a készülék árát?
A visszapénzt csak postán küldik, vagy lehet kérni bankszámlára is?
A visszaküldéshez szükséges nyomtatványokat hol találok?
üdv
-
1430
senior tag
válasz werszomjas #18273 üzenetére
Míg ki nem töröd a Domino SIM-et a nagy kártyából, addig azt is visszaveszik.
Postán is visszaküldheted a 1117 Budapest, Kaposvár u. 5-7 címre (saját érdekedben ajánlva, de semmiképp sem utánvéttel).Alapvetően elég a számlát beletenni a csomagba, hogy fel tudják dolgozni, de akár az alábbi visszáru nyomtatványt is mellékelheted.
Kérheted banki visszautalással is, de akkor tüntesd fel a bankszámla tulajdonos nevét és számlaszámát is egy kísérő levélben.
lafaty80
Akkor hidd azt, hogy a 8 nap is újraindul, legfeljebb kénytelen leszel "behúzott farokkal vagy semmit mondogatva távozni", ha reklamálni szeretnél.
Amúgy nem véletlen, hogy ma már nem mellékelik automatikusan a fentebb linkelt visszáru nyomtatványt (régen indigós nyomtatványként a csomag része volt), mert állítólag már nem köteles ezt megtenni a Magyar Telekom, és emiatt a 8 napon belüli visszavételre sem kötelezhető, de ezt mint "versenyelőny" továbbra is megteszi. Inkább ennek kérdezz utána a fogyasztó védelemtől. Amúgy a pontos indokot nem tudom, de tán már nem vonatkozik a Telekom WebShop-jára a távoli szerződők közötti bla-bla-bla... Ezt nem igazán fejtették ki, mikor arról érdeklődtem valamikor február végén - március elején, hogy hova lettek a visszáru nyomtatványok.Ja és az átvételtől indul a 8 munkanap, tehát ha például hétfőn veszed át - és nincs ünnepnapi átrendeződés ezen időszakban -, akkor következő héten szerdán kell legkésőbb postára adnod.
[ Szerkesztve ]
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
1430
senior tag
válasz Gedeon31 #18275 üzenetére
Azt nem tudom, de a központi szervizbe kerülnek, szóval lehet, hogy szerviz csere telefonok lesznek vagy újracsomagolják és újraértékesítik... Gondolom attól is függ, hogy történt e értékcsökkenés (pl. fizikai sérülés).
Pug
Képzeld, tudok róla, de valami miatt a kötelező visszavétel folyamata mégis megszűnt év elején, ami engem is meglepett. 2 percre anno el is gondolkoztam rajta, hogy ezt leírjam e OFF-ba, mert tudtam, hogy majd jönnek olyanok, akik mindent jobban tudnak.[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
és emiatt a 8 napon belüli visszavételre sem kötelezhető
Ha jól látom ezt te írtad le. Én erre reagáltam. Mivel finoman szólva valótlant állítottál. De hogy még ezek után te vered a tamtamot azzal, hogy jöttem "mindent jobban tudni". Kicsit szerintem vicces. Jogszabály általi kötelezettsége, nem ügyfélbarát politika, pont. Lehet nem kell blődségeket leírni és akkor lehet nem fognak ezen fennakadni mások... talán.
[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
+1 a jogszabály az jogszabály, azt még a T sem hagyhatja figyelmen kívül.
(#18274) 1430:
Amúgy a pontos indokot nem tudom, de tán már nem vonatkozik a Telekom WebShop-jára a távoli szerződők közötti bla-bla-bla..
Mert kik ők, hogy rájuk nem nem vonatkozik?Ja és az átvételtől indul a 8 munkanap, tehát ha például hétfőn veszed át - és nincs ünnepnapi átrendeződés ezen időszakban -, akkor következő héten szerdán kell legkésőbb postára adnod.
Mert T-ontban nem vihetem vissza? Szép is lenne....
Te is tudsz néha érdekesen és érdekeset írni.Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
1430
senior tag
válasz lafaty80 #18279 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm (amúgy is szerkesztésben írtam bele a példát), ezért mire eszembe jutott, hogy a szervizzel rendelkező T-Pontokat is beírjam, már késő volt, de gondoltam a példa szempontjából mindegy... De mondom, menj, cseréltesd ki 3 napon belül, aztán küld vissza. De ha nem sikerül, ne gyere ide azzal, hogy a Telekom így meg úgy...
Amúgy tipikus. Ha nem azt a választ kapod, amit szeretnél, akkor neked van igazad... Akkor ne kérdezz!Pug
Épp erre utaltam, hogy a WebShopra már értesüléseim szerint nem is érvényes a "távollevők között kötött szerződésekre" vonatkozó kormányrendelet. Mint utaltam rá, az indokot nem tudom, miért nem vonatkozik rá (talán mert T-Pontban megtekinthető / kipróbálható a termék, de ez csak az én véleményem), de azt is írtam, hogy ettől függetlenül továbbra is visszaveszik 8 munkanapon belül, éppen ezért nem is különösebben izgat az ok. Állításomat alátámasztja, hogy már hónapok óta nem mellékelnek a WS rendelésekhez visszáru nyomtatványt. Ismét csak arra tudok hivatkozni, mikor "számonkértem" a WebShop-on a visszáru nyomtatvány hiányát, akkor azt azzal indokolták, hogy már vissza sem kellene venni, de megteszik.
De ha jobban alszol a tudattól, hogy a jogszabály miatt járnak el így, akkor legyen úgy!
...és élből utasítsd el azt a verziót, hogy valóban ne vonatkozna már a Telekom WebShopra a jogszabály, de azért követik...Még egyszer leszögezném, hogy jogszabály ide vagy oda, továbbra is vissza lehet küldeni a WebShop-on vásásolt termékeket 8 munkanapon belül, akinek ennyi elég, azt remélem sikerült megnyugtatni.
pana0017
Ez azzal magyarázható, hogy (mint a másik 2 szám esetében eddig is volt) ezeket az ingyen beszélgetéseket számlázáskor vonja vissza a rendszer. Oda is írják az aktuális egyenleghez, hogy kedvezmények nélkül.''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
lafaty80
addikt
Légyszi ne te mondd meg mit tegyek és mit ne tegyek.
Kérdeztem és nem csak tőled. TE írsz itt olyanok hogy "értesüléseim szerint", de hogy mi/ki az, azt már nem, szóval ilyeneket én is be tudnéd dobni....Csakhogy ugyebár te az internetről egy konrkét telefont rendelsz, nem egy csak egy típust, tehát hiába tapogatod a telót az üzletben, az nem az amit meg fogsz kapni, ha a webshop-ból rendelsz, ezért sántít szerintem amit írsz, de persze cáfolj meg. Lehet hogy én gondolom rosszul, és elismerem ha nincs igazam
-
werszomjas
addikt
válasz lafaty80 #18282 üzenetére
Ennyire azért ne háborodj fel, ez itt egy fórum, természetesen bárki bármit ír az nem hivatalos, nem biztos (tehát az itt beszéltek után hiába mész a T-mobile-hoz, hogy dehát a prohardver T-mobile topikjában azt írták hogy ez meg ez van) , ha hivatalos/tuti infó kell, vedd fel a kapcsolatot közvetlen a T-mobile-nál, úgy is az van amit ők írnak, ha nem tetszik, akkor fogyasztó védelem
Sztem örüljünk és köszönjük, hogy legalább 1430 nagyjából pontos infókkal tud szolgálni a legtöbb kérdésre, megspórolva ezzel az üzletbe mászkálást, telefonálgatást.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
DS39
nagyúr
hiába tapogatod a telót az üzletben, az nem az amit meg fogsz kapni, ha a webshop-ból rendelsz
ezt az olyan indokokra mondhatják, mint az előbb írták, hogy azért küldi vissza mert túl nagy, nem pedig azért mert hibás a kijelzője. de még ilyen indokkal is 3 napon belül visszafizetnék szó nélkül ha csak nem tetszik a színe.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz werszomjas #18283 üzenetére
Sztem örüljünk és köszönjük, hogy legalább 1430 nagyjából pontos infókkal tud szolgálni a legtöbb kérdésre, megspórolva ezzel az üzletbe mászkálást, telefonálgatást.
Kicsit javítanék rajta:
Sztem örüljünk és köszönjük, hogy legalább 1430
nagyjábólpontos infókkal tud szolgálni a legtöbb kérdésre, megspórolva ezzel az üzletbe mászkálást, telefonálgatást.Jó szerencsét!
-
lafaty80
addikt
válasz werszomjas #18283 üzenetére
Most komolyan nem értek itt pár embert.
Mertem kérdezni valamit a topic-ban. Aztán valaki úgy válaszolt ahogy. Nem tetszett, hangot adtam neki, ő vissza...
Mért nekem kelljen hátrébb lépnem, mert ő nagy Ő (félre ne érts "Ő" ez most tényleg nem neked szól, remélem tudja ki)? Hadd legyen/lehessen véleményem.
Erre való a topic. Ha felháborodok hát azt teszem.
Miért engem kell egyből szapulni? Azt aki kérdőre mer vonni egy állítást, mert elsőre nem érti/hiszi el?Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
-
enginev3.0
félisten
sziasztok
akarok venni egy telefont, de 2 év hűségre vette az eladó
Megkapom a papírokat, számlát stb...-t
Legrosszabb esetben letiltják a telefont? és akkor mit tehetek?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #18289 üzenetére
HTC Sensation?
-
Vangelis
félisten
válasz enginev3.0 #18289 üzenetére
Kifizeted az eladó elmaradásait
Csak vicc nem tudom ...
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
1430
senior tag
Azért azt még szeretném tisztázni - és részemről ennyit erről a témáról -, hogy eredeti kérdésedre a válaszom az volt, hogy a 3 munkanapon belüli cserével a 8 munkanapos visszaküldési lehetőség elvész. Ez nem "értesüléseim szerint" van, hanem ez a folyamatunk. Erre mondtad te, hogy a fogyasztóvédelem szerint a 8 nap is újraindul. Ám legyen, de én tartom magam az én verziómhoz.
Ezek után második kérdésedre is válaszoltam (mikortól indul a 8 munkanap), amibe megint csak belekötni próbáltál (miszerint T-Pontban is leadhatod), miközben a példa nem a leadás helyére hanem időszakára irányult.
Elismerem, az, hogy "értesüléseim szerint" a Telekom WebShop-jára már nem is vonatkozna a távoli szerződők közötti rendelet, csak felesleges olaj volt a tűzre, mert ha még igazak is az értesüléseim, annak sincs jelentősége, hiszen ettől függetlenül továbbra is követi eme jogszabályt a WebShop. Ha igazam van, akkor elég lesz ezen akkor aggódni, ha valaki panaszát azzal utasítják el, hogy az említett jogszabály nem köti a céget. De szerencsére rajtad és Pug-on kívül a többiek ezt nem úgy értékelték, hogy ez a hülye még azt sem tudja, hogy ez a törvény...
-
qfm
őstag
Ha online felületen átírom a 3 kedvenc számot (like csomag), akkor a 3 új szám egyből ingyenes, vagy erről küldenek majd valami smst? Esetleg várni kell valamennyit?
[ Szerkesztve ]
-
qfm
őstag
Az online felület mind3-at engedte módosítani, mert egyszerre kéri be a 3 számot. Kettőt cseréltem le, egy maradt a régi. És semmit nem jelzett vissza, csak hogy elmentette. Most akkor a 2-ből csak 1 lesz jó? Mert mind a 3 ott van, tehát a két új szám bekerült.
Köszönöm a válaszod
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz lafaty80 #18251 üzenetére
igaz, nem mobiltelefonról van szó, de konkrét példával szolgálhatok, van szerencsém ismerni a vásárlót, aki direktben mondta el a történetet;
webshop útján termék megrendel, futár kiszállítja, termék anyaghibás, vásárló a terméket a forgalmazó egyik üzletében 3 napon belül cserélteti - ő viszi oda, személyesen neki adják át a cserélt terméket, ellenőrzi, minden okés, majd hazaviszi -, de aztán 3 nap elteltével úgy gondolja, hogy mégsem tetszik neki, ezért élni kíván a 8 (munka)napos elállási jogával, ezért hívja az illetékes ügyfélszolgálatot, ahol közlik vele, hogy nem vehetik vissza, mivel a csere alkalmával elvitt újabb termékre már nem vonatkozik a távollevők között kötött szerződési szabályozás, hiszen személyesen vette át az üzletben, és ellenőrizte azt, mielőtt elvitte...stb!
hosszú "pereskedés" lett az ügyből - mivel elég drága termékről volt szó -, és a végén nem a vásárló nyert!
fontos megjegyezni, hogy nem olyan termékről volt szó, amire nem gyakorolható az elállási jog!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
club1
veterán
Nekem a történet valahogy nem kerek, hiszen az elállási jog alapja a távollévők között köttetett vásárlási szerződés. Azt pedig nem értem, hogy a vásárlási szerződést hogyan befolyásolja egy 3 napon belüli garanciális csere (hiszen azt egy teljesen más jogszabályi hely ami hátrányosan nem érintheti a vásárlási szerződést mert ez jogilag nonszensz lenne)...
Persze ebben az országban (is) minden megtörténhet, csak elrugaszkodott emberek kellenek hozzá...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest