Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Nem tudom, hogy jó topic-ban kérdezek-e. Apache2 szerverrel akadt gondom.
    Már nem emlékszem, hogy állítottam be régen, de most elakadt a configurálásnál.
    Előbb-utóbb leszűkítettem arra, hogy SSL és SSL_DEFAULT_VHOST paraméterek nélkül elindul, viszont akkor a certbot panaszkodik, hogy nincs SSL modul. Így elindítottam csak SSL paraméterrel, ráeresztettem a certbot-ot, és az (újra)telepítette a tanúsítványokat (Let's Encrypt).
    Most tulajdonképp fut, és HTTPS-el be tudom tölteni az oldalt Chrome-ban anélkül, hogy az bármire panaszkodna (mevan a Goggle-ös file a szerveren, mert anélkül sikítozna).
    Viszont ha visszarakom az SSL_DEFAULT_VHOST paramétert is, akkor ismét nem indul el az Apache.
    Google-el addig jutottam, hogy a SSL_DEFAULT_VHOST a server.crt miatt nem működik. Megnéztem, és a 4 file, ami a mappájában van, az 2015-ös. Azt szerintem nem én generáltam, hanem az Apache-al jött. Próbáltam megadni ServerName-nek a localhost-ot, de nem nyert, csak az ezt érintő hibaüzenet tűnt el, de ez maradt:
    server certificate does NOT include an ID which matches the server name
    Kell nekem az a SSL_DEFAULT_VHOST? Vagy hogy tudok új certificate-et generálni? Azt nem a certbot-nak kéne intéznie? Csak ugye gondolom akkor intézné, ha ezzel a paraméterrel indítanám az apache-t, csak hogy akkor nem indul el, így a certbot sem tudja elindítani, hogy telepítsen bármit... :))

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák