Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Döglött Róka #27619 üzenetére

    "Szerintem meg haladni kell a korral."

    Ebben egyetértek veled. Csak abban van köztünk különbség, hogy mit értünk "haladás" alatt. ;)

    "Es a korulmenyek ismerete nelkul allitottam, hogy a mapped drive archaikus."

    Ez lehet, csak te egy konkrét esetre reagáltál. Ugyanis én egy konkrét esetről írtam, hogy az adott cégnél nem volt műszaki érv mellette. Ha esetleg nem érthető így, akkor ez azt jelenti, hogy abban a környezetben, abban a use case-ben tökéletesen működött a NAS-al a rendszer (amúgy egy korszerű környezetet képzelj el), semmilyen szakmai érv nem indokolta, hogy változtassanak rajta, a felhasználók is elégedettek voltak vele, nem volt hátránya és hiányossága sem.

    "Es a korulmenyek ismerete nelkul allitottam, hogy a mapped drive archaikus. Ha egy szervezet szereti hosszutavon labonloni magat, akkor hajra."

    Példánál maradva ők most épp azzal "lőtték lábon" magukat, hogy felhőbe mentek. Azon túl, hogy csak felesleges plusz költségeik lettek, igazából semmit nem nyertek vele, csak körülményesebb lett a rendszerük. Amiért a felhő előnyös lehet, arra pont nincs szükségük, amire viszont szükségük van, arra meg pont nem a Sharepoint a jó megoldás.

    A felcsatolt mappákat nem tudják elengedni, mert vannak olyan 3rdparty eszközök és szoftverek, amik miatt megkerülhetetlen nekik. Szóval ezt is mindig helyzete válogatja, hogy mivel "lövöd épp lábon" magad. Semmit sem szabad ész nélkül erőltetni, a haladást sem.

    Akkor van értelme "fejleszteni", ha attól valóban fejlődsz, amikor nyersz vele, tehát hatékonyabb, gyorsabb, biztonságosabb, stabilabb stb. lesz tőle a rendszer. Ha nem nyersz vele semmit, sőt még visszalépés is, akkor semmilyen érv nem szól mellette.

    "Az utolso mondatod meg ott van elcseszve, hogy az MS pont az enterprise igenyekhez igazodik. Csak nem a kicsikhez ahol az adminok keptelenek bevezetni uj dolgokat."

    A valóságban vannak kis és nagy vállalatok is, mindegyik a maga igényeivel és lehetőségeivel. Mivel üzemeltetünk multiknak is, meg KKV-knak is, látjuk mind a két oldalt.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák