Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Timer #27588 üzenetére

    Kicsit hasonlóval már volt dolgom tavaly. Sharepoint-ra akart költözni a cég egy Synology NAS-ról (két telephely), de mindenképpen ragaszkodtak a felmappelt hálózati meghajtóhoz. Végül egy nagyon szerencsétlen kompromisszummal megoldottuk nekik, de IE kell hozzá és azzal van lehetőség felcsatolni így egy Sharepoint mappát, noha ez már nem egy supportált megoldás tudtommal. Persze kellett hozzá egy vbs scriptet is írnunk, mert kb hetente újra kell csatlakoztatni, ezt meg automatizálni kellett valahogy.

    Szóval én ilyesmire csak ilyen gány megoldást láttam sajnos. Pedig - szerintem - jogos igény lenne a userek részéről.

    A OneDrive klienssel meg az a gond, hogy a leszinkronizált fájloknál nem igazán jól megoldott a közös munka, idővel jönnek a duplikálódott fájlok vagy a csak nagy sokára (esetleg soha) felszinkronizált változások stb. Nagy mennyiségű fájl és mappa esetén horror tud lenni (van multi ügyfelünk, ahol ez napi probléma).

    Igazából én eddig jól működni a gyakorlatban csak ott láttam, ahol böngészőből nyitogatják a fájlokat, de azt meg - szerintem - kényelmetlen és fapados használni egy fájlkezelőhöz képest.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák